Helg lunch UTOMHUS. Samt kurser

http://bistrogustavsberg.se/kurser/==

Info om KURSER kan du läsa längre ner.

PÅ GÅNG:

Lunch utomhus på helgerna. Och nu kan man sitta ute alla dagar. Verandan har öppnat!

Nu är verandan redo för solsugna vårgäster! Soffgrupper, filtar och dynor.   Mycket gott avstånd mellan möbelgrupperna och frisk luft.  Vi erbjuder grillad extra god, köttig högrevskorv och helgens soppa. Gulasch till helgen! Samt Toast av olika slag.  Även kaffe, Irish Coffee och fika utomhus.   Njut av livet denna speciella tid.     Utomhuslunch serveras ute alla lördag-söndag kl 11.30-15.

På sportlovet vecka 9 grillar vi lunch utomhus.

för lunch onsdag-söndag. Välkomna på uteaktiviteter på hemmaplan för alla som hoppar över att åka till fjällen i år :).

Matsalen inomhus är öppen precis som vanligt.

Aktuell lunch lördag-söndag 6-7 mars  11.30-15 (även sportlovet):

Gulaschsoppa. Toppat med gräddfil och brödkrutonger. 145 kr

Köttig och smakrik korv med högrev och rökt fläsksida (Glennkorv) med picklad lök, rostad lök och surkål om önskas. 79 kr

Grillad toast Tuben. Med oxbringa, västerbottenost, dijonsenap. 125 kr

Barntoast ost och skinka. 48 kr

Öl, Irish coffee, alkoholfri dryck.

Uteserveringen är ett komplement till alla vi som vill vara ute och äta och umgås när vi ändå har vinterkläderna på oss.

Matsalen inne är öppen som vanligt. Vill ni mixa mat inifrån samt från grillen så går det utmärkt.   Då går en person in och beställer /betalar så kommer vi sedan ut med er mat.  Aktuell lunch från matsalen för helgen finns under fliken LUNCH.

KURSER:

Önskar ni ha en matlagningskurs med familjen eller vännerna?

PS: de flesta kurserna nedan är fullbokade. Vi kommer sätta upp nya kurser för april. Håll utkik.

Boka er egen kväll- söndag, måndag eller tisdagkväll. Ni blir då ensamma i kök och matsal och kan sitta ner och njuta av er middag efter arbetet i köket. Köksmästare Andreas lotsar er genom de olika momenten.   Vill ni prata mer om detta - ring mellan kl 15-16 vardagar så har han säkert tid att bolla idéer kring er kväll. Nedan ser man vilka mån/tiskvällar som redan är upptagna med fasta kurser.   Söndagar brukar vara "fria" (ojämna veckor gäller).

Vill du veta mer om nedanstående kurser, ring gärna mellan kl 14-16 och tala med Anna, Andreas eller Lars.

Kurs. Lär dig laga vilt. Rådjur, vildsvin, älg

Vad skiljer sig vilt från annat kött?

Vilken tillagningsteknik lämpar sig bäst?

Vilken smaksättning passar till de olika sorters vilt?

Vilken dryck passar till?  Vi pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt..

Vi kommer arbete med rådjur, vildsvin och älg.  Middag ingår.

15 mars kl 17.30-21:  Fulltecknad.   Är du intresserad?  Mejla till anna.runberg@gmail.com och anmäl intresse för nytt datum.

Bokningsstatus uppdaterad 17 jan.  På- och avbokningar sker dagligen. Ring gärna 08-570 364 50 för nuläge.

Lär dig göra sås.         Kurs.

29 mars mån 2021 kl 17.30.       Fulltecknad.

30 mars 2021 kl 17.30.   Detta är ett NYTT DATUM. 1 plats kvar

27 april 2021 kl 17.30.   Detta är ett NYTT DATUM. 6 platser kvar.

Är du intresserad? Mejla till anna.runberg@gmail.com och anmäl intresse för nytt datum.

2 februari 2021 kl 17.30       Detta tillfälle styrks pga rådande pandemi.

Béarnaise

Rödvinssås

Vitvinsås

Bistro Gustavsberg fortsätter med sina populära kurser!

Såsen - det som får maten att sjunga.Vi gör de klassiska såserna från grunden.

Kom till oss och spendera en kväll på Bistro Gustavsberg och lär dig göra sås med mig- köksmästare Andreas Stenberg. Det blir en tight kursgrupp om endast sex personer - så du får verkligen chans att lära dig mycket. Vi njuter sedan av våra såser komponerad i en fin meny;

Jämtlandsröding (med vitvinssås)

Biff black and white (med béarnaise och rödvinssås)

Serveras med friterad potatis.

Varje grupp gör alla tre såser. En grupp är om 2 personer. Samling 17.30 vid pumpen, vi är klara ca 21.00 Inkl middag och receptur.  675 kr/p.     Dryck tillkommer. Anmäl dig, din bror eller chef som present (och överraskning).

Boka din plats idag på 08-570 364 50

Kurs. Lär dig laga fisk.

16 mars kl 17.30          Fulltecknad.

Är du intresserad? Mejla till anna.runberg@gmail.com och anmäl intresse för nytt datum.

12 april 17.30                Fulltecknad.

18 april sönd kl 16.30.    6 platser kvar.

1 februari kl 17.30.         Detta tillfälle styrks pga rådande pandemi.

Kom och laga fisk med oss-
Vi provar att laga torsk, regnbåge och gös med olika tillagningsmetoder som exempelvis halstra, sous vide och ånga. Vi prövar olika smaksättningar, rimmar och marinerar. Sen avnjuter vi en 2-rätters middag i matsalen  (tom matsal, gott om plats).
kl 17.30-21.   Du får låna förkläde av oss.
Boka din plats idag på 08-570 364 50

.

Kurs. Lär dig stoppa korv

15 februari kl 17.       FULLBOKAT (27 jan).     Mejla till anna.runberg@gmail.com och anmäl intresse för nytt datum.

Kom till oss och spendera en kväll på Bistro Gustavsberg och stoppa korv med mig- köksmästare Andreas Stenberg. "Vi maler, kryddar, stoppar och snurrar tre sorters korv samt äter tillsammans. Ni får med korv och receptur hem. 7 platser finnes, först till (kött)kvarnen… Samling 17.30 vid pumpen, vi är klara ca 21.00"

Lär dig sous vide.

13 april kl 17.30         1 plats kvar.

Ny teknik i det klassiska köket.

Kom till oss och spendera en kväll på Bistro Gustavsberg och lär dig tillämpa sous vide-teknik med mig; köksmästare Andreas Stenberg.  Det blir en tight kursgrupp om endast sex personer - så du får verkligen chans att lära dig mycket.

Varför sous vide?:   Det bevarar den naturliga smaken.  Vi lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt för råvaran. Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre för kroppen. Under kvällen vacuumpaketerer vi och tillagar sous vide: kött, fisk och lite olika grönsaker.

Vitsen med kursen är att du ska kunna tillämpa sous vide på så många olika delar som möjligt i middagen - som du sen kan göra hemma. Vi njuter sen av en tvårättersmiddag. Kompontenterna som vi ska arbeta med är: regnbåge, potatis, rotsaker och hjortytterfilé.

Den middag vi senare ska njuta av:

Lättbakad regnbåge med citron- och gräslökskräm med potatispuré.

Ginkryddad hjortytterfilé med höstens rotsaker och lingonsky.

Start kl 17.30. Vi är klara ca 21.00 Inkl middag och receptur.  685 kr/p.     Dryck tillkommer. Anmäl dig eller din man - överraska någon 🙂

Boka din plats idag på 08-570 364 50

 

*

 

 

IMG-8107
-->