Kurser / Farsdag 8 nov

Kurser / Farsdag 8 nov

==

SÖN 8 NOV. FARS DAG. SÖNDAGSMIDDAG.

Ankomst kl 17-18.30.    Se separat meny.  Boka bord -först till kvarn.

*M E N Y*

FÖRRÄTT

Toast Skagen. Toppas med löjrom, picklad lök, citronklyfta. Serveras på smörstekt levain.

VARMRÄTT (3 alternativ)

FISK

Bakad regnbåge med champagnesås, sockerärtor, fänkålscrudité och citronpotatis.

KÖTT

Kalvstek med dijongräddsås, brysselkål, vinbärsgele och potatisgratäng.

VEG

Frasig kikärtspannkaka med getost och bakade rotfrukter. Toppat med rostade frön och honung.

 

DESSERT

Bistrons äppelpaj med hemkokt vaniljsås.

****************************************

Pris 395:- för 3-rätters.  (535 kr om man köper en rätt i taget)

****************************************’’

BARN kan också välja mellan detta:

Hemrullade köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka.

Barn (3 köttbullar) 165 kr   Vuxen (5 köttbullar). 205 kr

Hamburgare (90 g) med sallad, tomat, rödlök och pommes. 155 kr

Barn: Belgiska våfflor med grädde och sylt.  Hel (2 st) 165 kr  / Halv (1st) 145kr

 

Kurs. Lär dig laga vilt. Rådjur, vildsvin, älg

Mån 30 nov kl 17.30-21: 2 platser kvar

Tis 1 dec kl 17.30-21: 6 platser kvar.

Vad skiljer sig vilt från annat kött?

Vilken tillagningsteknik lämpar sig bäst?

Vilken smaksättning passar till de olika sorters vilt?

Vilken dryck passar till?  Vi pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt..

Vi kommer arbete med rådjur, vildsvin och älg.  Middag ingår.

Mån 30 nov kl 17.30-21: 2 platser kvar

Tis 1 dec kl 17.30-21: 6 platser kvar.

645 kr inkl middag.

Bokningsstatus uppdaterad 23 oktober. På- och avbokningar sker dagligen. Ring gärna 08-570 364 50 för nuläge.

 

Lär dig göra sås.         Kurs.

16 nov kl 17.30                  FULLSATT

 23 nov kl 17.30                  2 platser kvar.

Béarnaise

Rödvinssås

Vitvinsås

Bistro Gustavsberg fortsätter med sina populära kurser!

Såsen - det som får maten att sjunga.Vi gör de klassiska såserna från grunden.

Kom till oss och spendera en kväll på Bistro Gustavsberg och lär dig göra sås med mig- köksmästare Andreas Stenberg. Det blir en tight kursgrupp om endast sex personer - så du får verkligen chans att lära dig mycket. Vi njuter sedan av våra såser komponerad i en fin meny;

Jämtlandsröding (med vitvinssås)

Biff black and white (med béarnaise och rödvinssås)

Serveras med friterad potatis.

Varje grupp gör alla tre såser. En grupp är om 2 personer. Samling 17.30 vid pumpen, vi är klara ca 21.00 Inkl middag och receptur.  595 kr/p.     Dryck tillkommer. Anmäl dig, din bror eller chef som present (och överraskning).

Boka din plats idag på 08-570 364 50

 

Lär dig sous vide.

Mån 19 okt kl 17.30.

mån 2 nov  FULLBOKAT

Ny teknik i det klassiska köket.

Kom till oss och spendera en kväll på Bistro Gustavsberg och lär dig tillämpa sous vide-teknik med mig; köksmästare Andreas Stenberg.  Det blir en tight kursgrupp om endast sex personer - så du får verkligen chans att lära dig mycket.

Varför sous vide?:   Det bevarar den naturliga smaken.  Vi lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt för råvaran. Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre för kroppen. Under kvällen vacuumpaketerer vi och tillagar sous vide: kött, fisk och lite olika grönsaker.

Vitsen med kursen är att du ska kunna tillämpa sous vide på så många olika delar som möjligt i middagen - som du sen kan göra hemma. Vi njuter sen av en tvårättersmiddag. Kompontenterna som vi ska arbeta med är: regnbåge, potatis, rotsaker och hjortytterfilé.

Den middag vi senare ska njuta av:

Lättbakad regnbåge med citron- och gräslökskräm med potatispuré.

Ginkryddad hjortytterfilé med höstens rotsaker och lingonsky.

 

Start kl 17.30. Vi är klara ca 21.00 Inkl middag och receptur.  595 kr/p.     Dryck tillkommer. Anmäl dig eller din man - överraska någon 🙂

Boka din plats idag på 08-570 364 50

11-14 nov. Viltvecka

Onsdagkväll-lördagkväll. Se meny under fliken "kväll"

Lör 7 nov. Blueskväll. Violet Green hyllar bluesens och rockens stora divor.

Violet Green - A Tribute to Women Pioneers in Blues & Rock`n Roll.

Middag mellan kl 17-19.45.  Fri ankomst mellan kl 17-18.30.  Showen börjar kl 20.

Violet Green hyllar bluesens och rockens stora divor
Kritikerrosade och älskade av publiken – Violet Green hyllar rockens och bluesens stora divor! De klassiska bluesdivornas motto var: Tell it like it is! De bröt tabun och protesterade med svärta och humor mot orättvisor och förtryck. De skapade ny musik och har inspirerat musiker i över hundra år. I föreställningen öppnar Violet Green en skattkista fylld med musik och anekdoter om kreativa kvinnors livsöden och inflytande. Publiken tas med till en rökig pianobar i amerikanska södern och till vaudeville-artisternas tältföreställningar. Vi möter 50‐talets rhythm & blues-artister, sedan Janis Joplin – som på 60-talet inspirerades av Bessie Smith – och Mavis Staples som fortfarande turnerar världen runt. Föreställningens röda tråd är en musikhistoria där pionjärer som Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Sister Rosetta Tharpe, Bessie Smith, Janis Joplin, Aretha Franklin, Mavis Staples, Amy Winehouse med flera presenteras.
På scen: Jenny Fall (sång), Ulla Wrethagen (sång, gitarr), Anna Hammarsten (sång, klaviatur), Elsie Petrén (saxofon), Lena Andersson (bas) och Eva Grund (trummor)

2-rätters meny inkl show 455 kr. Välj mellan kött, fisk eller vegetariskt.

KÖTT; John Stone biff med hemslagen béarnaise och friterad potatis.

Serveras med örtbakad tomat.

FISK: Jämtlandsröding med champagnesås, toppat med forellrom. Serveras med sockerärtor, picklade betor och citronpotatis.

VEG: Frasig kikärtspannkaka med getost och bakade rotfrukter. Toppat med rostade frön och honung.

DESSERT TILL ALLA: Bistrons äppelpaj med hemkokt vaniljsås.

Meddela ditt menyval vid bordsbokning.

Begränsat antal platser - först till kvarn, ring och boka. 08-570 364 50.

ANKOMST middag mellan 17-18.30.

Showen börjar kl 20.

Sön 8 nov. Fars dag. Söndagsmiddag.

Ankomst kl 17-18.30.    Se separat meny.  Boka bord -först till kvarn.

*M E N Y*

FÖRRÄTT

Toast Skagen. Toppas med löjrom, picklad lök, citronklyfta.

Serveras på smörstekt levain.

VARMRÄTT (3 alternativ)

FISK

Bakad regnbåge med champagnesås,

sockerärtor, fänkålscrudité och citronpotatis.

KÖTT

Kalvstek med dijongräddsås, brysselkål, vinbärsgele och potatisgratäng

VEG

Frasig kikärtspannkaka med getost och bakade rotfrukter.

Toppat med rostade frön och honung.

 

DESSERT

Bistrons äppelpaj med hemkokt vaniljsås.

****************************************

Pris 395:- för 3-rätters.  (535 kr om man köper en rätt i taget)

****************************************’’

BARN kan också välja mellan detta:

Hemrullade köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka.

Barn (3 köttbullar) 165 kr   Vuxen (5 köttbullar). 205 kr

Hamburgare (90 g) med sallad, tomat, rödlök och pommes. 155 kr

Barn: Belgiska våfflor med grädde och sylt.  Hel (2 st) 165 kr  / Halv (1st) 145kr

 

25 nov-28 nov. Glamour och champagneprovning.

..innan jul! Skaldjursweekend med champagne. Ostron olika sorter, hummer, havskräftor, rökta räkor och musslor. Förhandsbeställ din skaldjursplatå.

Niklas Landner kör champagneprovning på lördag 28 nov                *

 

 

IMG-8107
-->