Kurser och På-gång

Kurser och På-gång

http://bistrogustavsberg.se/kurser/==

Info om KURSER kan du läsa längre ner.

PÅ GÅNG: Vill du inte gå i affärer och trängas för att handla allt till Alla Hjärtans dag, påskmaten eller familjeträffen? 

Köp våra olika säsongsinspirerade måltider / matkassar - hemlagat från Bistron till ditt köksbord. Mer info kommer löpande ju längre vi går in på året 2021.

Söndag 14 februari: Alla hjärtans dag. Meny kommer mån 11 januari. Beställ menykasse hem eller boka bord här på Bistron.

Sportlov v 9. Utelunch onsdag-lördag. Passa på att ta promenad och ät lunch i friska luften. Kläder efter väder.  Vi gör så mysigt det går med plädar och dynor.

Våffeldag söndag 21 mars. Bistron fortsätter givet den starka tradition vi skapat och erbjuder våfflor utomhus i vårsolen på verandan.  Hemgjord chokladsås, sylt, grädde.   Alternativt skagenröra om det passar bättre. Eller båda!

Påsk v 13. Hämta din hemlagade påskmat på Bistron tors-långfredag eller påskafton.  Mer info kommer.

Valborgsmässoafton 30 april. Middag och förhoppningsvis livemusik innan brasa.

Kristhimmelfärdshelg. 13 maj-16 maj.  Långhelg. Passa på att samla krafter till uteliv, trädgård, vänner och umgänge. Beställ din helgmat från Bistron.  Info kommer.

Morsdag söndag 30 maj. Här blir det först till kvarn att sitta på vår soliga uteveranda. Ring så fort du vet att du önskar komma till 08-570 364 50.

Alla matpåsar förskottsbetalas vid beställning. Swish tar vi gärna emot om det fungerar för Dig. Du får bekräftelse att betalning kommit in. Sen är det bara att sända valfri budare att hämta :).

Vill ni sitta här och äta? Obligatorisk bordsreservation på 08-570 364 50.

KURSER:

Önskar ni ha en matlagningskurs med familjen eller vännerna?

PS: nu när de nya restriktionerna har klubbats igenom (max 4 p i ett sällskap och tvungna att stänga kl 20) så får vi göra en paus med kurserna till slutet på januari. Ni som har bokat kurser i mitten på januari - vi hör av oss till er. 

Boka er egen kväll- söndag, måndag eller tisdagkväll. Ni blir då ensamma i kök och matsal och kan sitta ner och njuta av er middag efter arbetet i köket. Köksmästare Andreas lotsar er genom de olika momenten.   Vill ni prata mer om detta - ring mellan kl 15-16 vardagar så har han säkert tid att bolla idéer kring er kväll. Nedan ser man vilka mån/tiskvällar som redan är upptagna med fasta kurser.   Söndagar brukar vara "fria" (ojämna veckor gäller).

Vill du veta mer om nedanstående kurser, ring gärna mellan kl 14-16 och tala med Anna, Andreas eller Lars.

Kurs. Lär dig laga vilt. Rådjur, vildsvin, älg

Vad skiljer sig vilt från annat kött?

Vilken tillagningsteknik lämpar sig bäst?

Vilken smaksättning passar till de olika sorters vilt?

Vilken dryck passar till?  Vi pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt..

Vi kommer arbete med rådjur, vildsvin och älg.  Middag ingår.

15 mars kl 17.30-21:  6 platser kvar

685 kr inkl middag.

Bokningsstatus uppdaterad 17 jan.  På- och avbokningar sker dagligen. Ring gärna 08-570 364 50 för nuläge.

Lär dig göra sås.         Kurs.

18 jan 2021 kl 17.30.           Detta tillfälle ändras till mars. Ni som är bokade informeras.

2 februari 2021 kl 17.30       6 platser kvar

Béarnaise

Rödvinssås

Vitvinsås

Bistro Gustavsberg fortsätter med sina populära kurser!

Såsen - det som får maten att sjunga.Vi gör de klassiska såserna från grunden.

Kom till oss och spendera en kväll på Bistro Gustavsberg och lär dig göra sås med mig- köksmästare Andreas Stenberg. Det blir en tight kursgrupp om endast sex personer - så du får verkligen chans att lära dig mycket. Vi njuter sedan av våra såser komponerad i en fin meny;

Jämtlandsröding (med vitvinssås)

Biff black and white (med béarnaise och rödvinssås)

Serveras med friterad potatis.

Varje grupp gör alla tre såser. En grupp är om 2 personer. Samling 17.30 vid pumpen, vi är klara ca 21.00 Inkl middag och receptur.  675 kr/p.     Dryck tillkommer. Anmäl dig, din bror eller chef som present (och överraskning).

Boka din plats idag på 08-570 364 50

Kurs. Lär dig laga fisk.

19 januari kl 17.30           Detta tillfälle ändras till mars. Ni som är bokade informeras.

1 februari kl 17.30.            5 platser kvar.

Kom och laga fisk med oss-
Vi provar att laga torsk, regnbåge och gös med olika tillagningsmetoder som exempelvis halstra, sous vide och ånga. Vi prövar olika smaksättningar, rimmar och marinerar. Sen avnjuter vi en 2-rätters middag i matsalen  (tom matsal, gott om plats).
kl 17.30-21.   Du får låna förkläde av oss.
Pris 675 kr
Boka din plats idag på 08-570 364 50

.

Kurs. Lär dig stoppa korv

15 februari kl 17.30.       3 platser kvar.

16 februari kl 17.30.    6 platser kvar.

Kom till oss och spendera en kväll på Bistro Gustavsberg och stoppa korv med mig- köksmästare Andreas Stenberg. "Vi maler, kryddar, stoppar och snurrar tre sorters korv samt äter tillsammans. Ni får med korv och receptur hem. 12 platser finnes, först till (kött)kvarnen… Samling 17.30 vid pumpen, vi är klara ca 21.00"

Pris 675 kr inkl middag.

Lär dig sous vide.

Nya datum kommer för 2021 inom kort

Ny teknik i det klassiska köket.

Kom till oss och spendera en kväll på Bistro Gustavsberg och lär dig tillämpa sous vide-teknik med mig; köksmästare Andreas Stenberg.  Det blir en tight kursgrupp om endast sex personer - så du får verkligen chans att lära dig mycket.

Varför sous vide?:   Det bevarar den naturliga smaken.  Vi lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt för råvaran. Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre för kroppen. Under kvällen vacuumpaketerer vi och tillagar sous vide: kött, fisk och lite olika grönsaker.

Vitsen med kursen är att du ska kunna tillämpa sous vide på så många olika delar som möjligt i middagen - som du sen kan göra hemma. Vi njuter sen av en tvårättersmiddag. Kompontenterna som vi ska arbeta med är: regnbåge, potatis, rotsaker och hjortytterfilé.

Den middag vi senare ska njuta av:

Lättbakad regnbåge med citron- och gräslökskräm med potatispuré.

Ginkryddad hjortytterfilé med höstens rotsaker och lingonsky.

Start kl 17.30. Vi är klara ca 21.00 Inkl middag och receptur.  685 kr/p.     Dryck tillkommer. Anmäl dig eller din man - överraska någon 🙂

Boka din plats idag på 08-570 364 50

 

*

 

 

IMG-8107
-->