Kurser

Kurser

==

Vill du veta mer om kurserna, ring gärna mellan kl 14-16.

Kurs. Lär dig laga vilt. Rådjur, vildsvin, älg

Vad skiljer sig vilt från annat kött?

Vilken tillagningsteknik lämpar sig bäst?

Vilken smaksättning passar till de olika sorters vilt?

Vilken dryck passar till?  Vi pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt..

Vi kommer arbete med rådjur, vildsvin och älg.  Middag ingår.

Tis 1 dec kl 17.30-21:  FULLSATT

685 kr inkl middag.

Bokningsstatus uppdaterad 22 november. På- och avbokningar sker dagligen. Ring gärna 08-570 364 50 för nuläge.

Lär dig göra sås.         Kurs.

23 nov kl 17.30                FULLSATT

18 jan 2021 kl 17.30.             4 platser kvar

2 februari 2021 kl 17.30       6 platser kvar.

Béarnaise

Rödvinssås

Vitvinsås

Bistro Gustavsberg fortsätter med sina populära kurser!

Såsen - det som får maten att sjunga.Vi gör de klassiska såserna från grunden.

Kom till oss och spendera en kväll på Bistro Gustavsberg och lär dig göra sås med mig- köksmästare Andreas Stenberg. Det blir en tight kursgrupp om endast sex personer - så du får verkligen chans att lära dig mycket. Vi njuter sedan av våra såser komponerad i en fin meny;

Jämtlandsröding (med vitvinssås)

Biff black and white (med béarnaise och rödvinssås)

Serveras med friterad potatis.

Varje grupp gör alla tre såser. En grupp är om 2 personer. Samling 17.30 vid pumpen, vi är klara ca 21.00 Inkl middag och receptur.  675 kr/p.     Dryck tillkommer. Anmäl dig, din bror eller chef som present (och överraskning).

Boka din plats idag på 08-570 364 50

Kurs. Lär dig laga fisk.

19 januari kl 17.30           6 platser kvar

1 februari kl 17.30.            6 platser kvar.

Kom och laga fisk med oss-
Vi provar att laga torsk, regnbåge och gös med olika tillagningsmetoder som exempelvis halstra, sous vide och ånga. Vi prövar olika smaksättningar, rimmar och marinerar. Sen avnjuter vi en 2-rätters middag i matsalen  (tom matsal, gott om plats).
kl 17.30-21.   Du får låna förkläde av oss.
Pris 675 kr
Boka din plats idag på 08-570 364 50

.

Kurs. Lär dig stoppa korv

15 februari kl 17.30.       4 platser kvar.

Kom till oss och spendera en kväll på Bistro Gustavsberg och stoppa korv med mig- köksmästare Andreas Stenberg. "Vi maler, kryddar, stoppar och snurrar tre sorters korv samt äter tillsammans. Ni får med korv och receptur hem. 12 platser finnes, först till (kött)kvarnen… Samling 17.30 vid pumpen, vi är klara ca 21.00"

Pris 675 kr inkl middag.

Lär dig sous vide.

Nya datum kommer för 2021 inom kort

Ny teknik i det klassiska köket.

Kom till oss och spendera en kväll på Bistro Gustavsberg och lär dig tillämpa sous vide-teknik med mig; köksmästare Andreas Stenberg.  Det blir en tight kursgrupp om endast sex personer - så du får verkligen chans att lära dig mycket.

Varför sous vide?:   Det bevarar den naturliga smaken.  Vi lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt för råvaran. Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre för kroppen. Under kvällen vacuumpaketerer vi och tillagar sous vide: kött, fisk och lite olika grönsaker.

Vitsen med kursen är att du ska kunna tillämpa sous vide på så många olika delar som möjligt i middagen - som du sen kan göra hemma. Vi njuter sen av en tvårättersmiddag. Kompontenterna som vi ska arbeta med är: regnbåge, potatis, rotsaker och hjortytterfilé.

Den middag vi senare ska njuta av:

Lättbakad regnbåge med citron- och gräslökskräm med potatispuré.

Ginkryddad hjortytterfilé med höstens rotsaker och lingonsky.

Start kl 17.30. Vi är klara ca 21.00 Inkl middag och receptur.  685 kr/p.     Dryck tillkommer. Anmäl dig eller din man - överraska någon 🙂

Boka din plats idag på 08-570 364 50

11-14 nov. Viltvecka

Onsdagkväll-lördagkväll. Se meny under fliken "kväll"

25 nov-28 nov. Glamour och champagneprovning.

..innan jul! Skaldjursweekend med champagne. Ostron olika sorter, hummer, havskräftor, rökta räkor och musslor. Förhandsbeställ din skaldjursplatå.

Niklas Landner kör champagneprovning på lördag 28 nov                *

 

 

IMG-8107
-->