Kurser

Kurser på Bistro Gustavsberg.

Boka omgående för att få din plats. Ring 08-570 364 50 mellan kl 8.30-10 mån-fredag.

Nya kurser för i höst.

Kläder: oömma, ej långärmat (vik upp) och ej för varmt (ej stickade tröjor).  Ni får låna förkläde, kniv.

Bistro reserverar sig för att vi ev måste boka av kurs om det inte blir tillräcklig med deltagare.

Förskottsbetalning veckan innan kurs. Bistromedarbetare återkopplar till dig med avstämning dag/tid och info om företagsswish.

Boka så snart som möjligt. Platserna brukar bli fullbokade inom 24 tim när de släpps. Ring 08-570 364 50 mellan kl 8.30-10 vardagar. Uppge fullständigt namn och tel nr vid bokning.

Vi öppnar kurssäsongen med vår uppskattade korvkurs.

Info nedan om samtliga kurser:

Korvstoppningskurs.

Ikväll ska vi stoppa korv.  Vi maler köttet, stoppa korv, hantera fjälster, trilla korv. Ingår kurs och en 2-rätters middag.  Max 6 deltagare/tillfälle.    3 lag om 2 pers.

Boerwors – sydafrikansk bondkorv

Chorizo- kryddig, spansk fläskkorv

Tyringer bratwurst – tysk klassiker

Tis 14 sept 2021.  Korvstoppningskurs kl 17-21. Kurs och middag där vi smakar alla tre slags korvar med olika tillbehör. 795 kr/p

Matlagningens grunder.  *NY*

Kom bort från snabbmatsträsket!

  • Vi lagar mat som fungerar i vardagen.
  • Vad kan förberedas i förväg?
  • Såhär hittar du variation i måltiderna.
  • Nya ögon. Hur du går in i matbutik och ser att grönsaker och sovel som finns där- är din middag. Inte halvfabrikat.
  • Vi ger dig tips på vardagsrätter- och hur du inser att tiden visst finns.
  • Konkret a-b-c om knivteknik m m
  • Hur planerar du dina måltider och vad bör du ha i skafferiet.

Det blir en kväll där vi samtalar om vardagens måltider, inspiration, variation och tid för måltiden.

Lån av knivar o förkläden ingår samt middag.

Fritt fram i restaurangkök- vi får en riktigt bra kväll! Möjlighet för dig eller skicka din man..

Mån 8 nov. Matlagningens grunder. Kl 17.30-21. Kurs och en riktig middag. 750 kr/p.

 

Laga Grönt. *NY*

En Grön måltid.

Lär dig olika tillagningsmetoder som passar för olika grönsaker.

Gör tillbehör till grönsaksrätter.  Tillbehören är både veganska och vegetariska.

Ingår kurs och en buffé som sitter ner och äter ilag.

Max 6 deltagare/tillfälle. 795 kr / p.

Tis 12 okt. FULLBOKAD

samt 22 nov.   1 PLATS KVAR

kl 17-21. Kurs och middag.

 

Viltkurs.

Vad skiljer sig vilt från annat kött? Vilken tillagningsteknik lämpar sig bäst? Vilken smaksättning passar till de olika sorters vilt? Vilken dryck passar till?  Vi pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt. Vi kommer arbete med rådjur, vildsvin och älg.

Mån 25 okt. kl 17-21. Viltkurs och middag. 795 kr/p. FULLBOKAD

Fiskkurs.

Lär dig laga fisk. En känslig råvara, kräver varsam tillagning. Här får du lära dig förberedelserna inför tillagning. Samt tillagning för bästa resultat. Regnbåge, tonfisk och torsk.

Tis 26 okt. Fiskkurs. kl 17-21. Kurs och middag. 750 kr/p.    FULLBOKAD

 

Såskurs.

Såsen – det som får maten att sjunga. Vitvinssås, rödvinssås och béarnaise.

Vi gör de klassiska såserna från grunden.

Tis 28 sept. Såskurs kl 17-21. Kurs och middag. 750 kr/p

 

Mat och dryck i kombination. Unik kväll. *NY*

När du finner den rätta balansen så lyfts både maten och drycken till en ny nivå, det bildas en harmoni och kan skapa magi.

Hur påverkar grundsmakerna vinet och maten?

Hur påverkar syran i maten respektive syra i vinet kombinationen och måltiden? Vi lagar mat och provar dryck i kombination.

kommer till våren 2022.

 

Sousvide.

Det är en ny teknik för hemmakocken att nå perfekt resultat varje gång. Det bevarar den naturliga smaken.  Vi lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt för råvaran.

Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre för kroppen.  Möjlighet för denna kurs kommer till våren 2022

 

Bokning 08-570 364 50

*************