Alla hjärtans dag
Välkommen till Bistro på Alla Hjärtans Dag, fredag 14 februari.
Fullbokat alla tider utom kl 19.30. Välkomna!
Förrättsbuffé med fantastisk samling apertizer – samt en varmrätt (välj själv nedan alternativ). 425 kr/p
********************************************************************************
Buffé med smårätter till förrätt:
Plocka hur du vill från buffé
Asiatisk råbiff (smaksatt med soja, chili, vitlök och ingefära) på potatischips. Toppas med kimchimajonnäs och sesamfrön.
Potatas Bravas (friterad potatis) med het salsa, toppas med aioli.
Friterad broccoli och parmesankräm. Serveras på endive. Toppas med citron och rostade frön.
********************************************
Välj Varmrätt
- A) Pepparsekt tonfiskstek. Dijonsmörsås, sauterad raddicchio (italiensk kål) och kapris. Toppas med friterad broccoli *
- B) Flankstek. Smörstekt med rosmarin och vitlök. Serveras med Bistrons béarnaise (med brynt smör), tomat- och rucollasallad och hyvlad parmesan *
- C) Vegetarisk: Arrancini (risottobollar) med parmesansås. Serveras med edamamebönor, toppas med friterad ostronskivling och basilikaolja
Tillbehör om man önskar köpa till: friterad potatis eller pommes frites: 45 kr/p
*= glutenfri
Dessert: Kvällens hemgjorda glass / sorbet. 95 kr . Fråga medarbetare vad som finns att erbjuda just ikväll
Crème Brûlée med saltkaramell. Toppat med lingon * 130 kr. Ostbricka dessert 325 kr. Chokladtryffel * 45 kr.
Ö V R I G T
Chips med dip de lux. Lantchips, sikrom, rödlök, smetana. (kan delas på två ) * 155 kr Ostron Chironfils no 3. Med Bistrons hot sauce och schalottenlöksvinaigrette. 39 kr Marinerade oliver Mix Kalamata och Mammut. * 75 kr.
Alla hjärtans dag: Ankomst kl 17.30-19.30. Bistro stänger kl 22.
Nedan följer också info om våra matlagningskurser:
Matlagningskurser – utmärkt julklapp eller födelsedagspresent (presentkort erhålles då).
Fiskveckor. Frossa i vällagade anrättningar med fisk 24-25 januari 2025 och veckan efter; onsdag 29 januari- lördag 1 februari.
******
Matlagningskurs
Det går att köpa presentkort för matlagningskurs. Mejla till anna.runberg@gmail.com
Förutsättningen är att du betalar för 6 personer i en och samma gång.
I priset på alla kurser ingår middag.
Info:
Man samlar ihop 6 personer själv och väljer kurs. Priset ligger på från 895 kr / person inkl middag.
Ni är ensamma i köket med köksmästaren under kursen som varar i ca 2 tim + 0,5 tim teori och middag kommer sist.
Kl 17-20.30 är totaltiden.
Möjliga kvällar är måndagar och söndagar ojämna veckor.
Fiskkurs. Lär dig laga fisk. En känslig råvara, kräver varsam
tillagning. Här får du lära dig förberedelserna inför
tillagning. Samt tillagning för bästa resultat. Regnbåge,
tonfisk och torsk. 995 kr / p
Viltkurs. Vad skiljer sig vilt från annat kött? Vilken
tillagningsteknik lämpar sig bäst? Vilken smaksättning passar
till de olika sorters vilt? Vilken dryck passar till? Vi
pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt. Vi kommer
arbete med rådjur, vildsvin och älg. 1295 kr / p
Laga Grönt. En Grön måltid. Lära sig olika tillagningsmetoder
som passar för olika grönsaker. Kunna göra tillbehör till
grönsaksrätter. Tillbehören är både veganska och
vegetariska. Ingår kurs och en 2-rätters middag. Max 6
deltagare/tillfälle. 995 kr /p
Såskurs. Såsen – det som får maten att sjunga. Vitvinssås,
rödvinssås och béarnaise.
Vi gör de klassiska såserna från grunden. 995 kr/p
Korvstoppningskurs. Ikväll ska vi stoppa korv. Vi maler
köttet, stoppa korv, hantera fjälster, trilla korv. Ingår kursoch en 2-rätters middag. Max 6 deltagare/tillfälle. 3 lag
om 2 pers.
Boerwors sydafrikansk
bondkorv
Chorizo kryddig, spansk fläskkorv
Tyringer bratwurst tysk klassiker
1295 kr /p
Sousvide. Det är en ny teknik för hemmakocken att nå perfekt
resultat varje gång. Det bevarar den naturliga smaken. Vi
lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt
för råvaran.
Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre
för kroppen. 995 kr /p
Matlagningens grunder.
Vi går igenom de grundläggande teknikerna för knivhantering,
hur man ansar, hackar och skär olika råvaror. Basal matkemi
och hur detta kan hjälpa er som hemmakockar. Matlagning efter överenskommelse vad gruppen vill lära sig lite extra om.
Från 895 kr /p
Mat och dryck i kombination
När du finner den rätta balansen så lyfts både maten och
drycken till en ny nivå, det bildas en harmoni och kan skapa
magi.
Hur påverkar grundsmakerna vinet och maten?
Hur påverkar syran i maten respektive syra i vinet
kombinationen och måltiden? Vi lagar mat och provar dryck i
kombination. Åldersgräns 18 år
1100 kr /p
Mejla till anna.runberg@gmail.com med din förfrågan. Meddela det datum ni tänkt samt vilken kurs som önskas så kommer det prisuppgift och mer info. Vi har flertalet referenser om så önskas.
Tisdagssoppa kvällstid- Återkommer 2025
Kl 17.30 står buffén uppdukad. 185 kr/port. Skriv ”soppa” i meddelande när du bokar. Välkommen till en folklig tisdagkväll. Även övrig á la carte finns såsom en god köttbit, Bistrons Räksmörgås, Rimmad lax och Köttbullar. Snacks och tilltugg samt dessert såklart. Matsalen välkomnar dig från kl 17.
Välkomna! (Skriv ”Soppa” i meddelande om du önskar det)
************************* Övrig á la carte under Tisdagssoppa: *************************
FÖRRÄTT
Marinerade oliver (mix kalamata och mammut)* 75 kr
Pommes med gräslöksdip * 65 kr
Bistrons tilltugg. Små skålar med: tärnad, lagrad hårdost, Lufttorkade korvar och våra
marinerade oliver. 175 kr. Tilltugg kan delas på 2-3 p
Chips med dip de lux. Lantchips, sikrom, rödlök, smetana. * 155 kr (rek till 2 pers)
VARMRÄTT
Tillbaka: Entrecôte 250 g med Cafe de Parissmör och Sauce Bordelaise. Serveras med frasig potatiskaka (med timjan och brynt smör) 395 kr. *
Rimmad lax med potatis i vitvinssås. Citron, dill. 265 kr. Innehåller laktos.
Bistrons köttbullar med gräddsås, pressgurka, lingon o potatispuré. 255 kr. Innehåller laktos. (dock så är köttbullarna laktos- och glutenfria)
Räksmörgås med hemgjord majonnäs, 65-graders ägg, färsk pepparrot, picklad rödlök. 265 kr. Innehåller gluten o laktos. Går att göra glutenfri.
Tillbehör: Sidesallad med gröna blad, tomat och rödlök, citronette. 35 kr
DESSERT: Crème Brûlée salt caramel * Toppas med rårörda lingon. 125 kr. // Tryffel 45 kr