Jul, nyår och livemusik
Det händer på Bistron
*Info om jul och nyår längre ner på sidan*
Fredag 13/12. Live Saxofon – mys julkväll med Viktors vänner.
Viktor Sand, Patrik Skogh, Johan spelar akustisk julmusik med våra blåsinstrument.
Även en kör kommer och sjunger ett par bitar och skapar extra luciastämning.
Välkommen på en julkväll fredag 13 dec. Start live kl 18.30. Kök öppet från kl 17.30.
**********
Klassiskt julbord – med gröna inslag.
För nyårsafton – se längre ner på sidan.
Julbord öppen sittning är andra advent. Torsdagkväll 5 dec, Lördag 7 dec med ankomst kl 17-19 och söndag 8 dec med ankomst kl 12-15. Välkomna familjer och vänner.
Pris 595 kr/p. Dryck beställes separat. Meddela om ni önskar glögg först (30 kr/p)
Mejla till Anna gällande förfrågan om datum som ni önskar: anna.runberg@gmail.com
Allt detta på buffé:
Senapssill
Matjessill – Gräslök och gräddfil
Ägghalvor med hemgjord majonnäs och räkor
Bistrons egna sill (citron, fänkål och stjärnanis)
Bistrons varmrökta lax med pepparrotskräm
Gravad lax med hovmästarsås
Tjälknöl med enbärsaioli och picklade rotsaker.
Julskinka från Dalsland Bistrons senap
Köttbullar
Janssons Frestelse Prinskorv
Revbensspjäll från Dalsland Äppelmos Bistrons pressgurka
Kryddkokt potatis
Hembakt bröd, smör och ost.
Gröna inslag: (vi kan även ordna helt veganska alternativ)
Linssallad med apelsin och valnötter
Rostade rotsaker med fetaost
Grönsallad med rädisor
Dessert:
Vaniljris med hallonsås
Fruktsallad
Mjuk kaka med lingon och getostfrosting
***********
K V Ä L L á la carte vid julbord 7 och 8 dec
Förutom julbord har vi även nedanstående meny:
S M Å R Ä T T E R / M U M S B I T A R *=glutenfri
Pommes med gräslöksdip * 65 kr
Marinerade oliver * 75 kr
Ostron Chironfils no 3. Med schalottenlöksvinaigrette och Bistrons hot sauce. * 39 kr /st
Chips med dip de lux. Lantchips, sikrom, rödlök, smetana. * 155 kr
F Ö R R Ä T T *=glutenfri
Bistrons tilltugg
Små skålar med: tärnad, lagrad hårdost, Lufttorkade korvar och våra marinerade oliver. 185 kr. Tilltugg kan delas på 2-3 p
V A R M R Ä T T *=glutenfri
Kryddsotad röding med smörstekt svamp, smörsås, kapris och forellrom. Toppas med friterad ostronskivling och gräslök. Serveras med dillpotatis. 345 kr
Vegetarisk Risotto Verde
Krämig risotto smaksatt med mynta, basilika och gröna ärtor. Toppas med edamame, tomatvinaigrette och friterad kronärtskocka. 265 kr
Entrecôte 250 g med Cafe de Parissmör och Sauce Bordelaise. Serveras med frasig potatiskaka (med timjan och brynt smör) 395 kr. *
Räksmörgås med hemgjord majonnäs, riven färsk pepparrot, 65-graders ägg – allt avnjutes på smörstekt levain. 265 kr. Glutenfri med annat bröd.
Bistrons köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka. 165 kr / 255 kr. *
Till barn: Pannkakor med hemgjord sylt och grädde. 98 kr. Stor: 135 kr. Innehåller laktos och gluten.
D E S S E R T
Crème Brûlée med saltkaramell. Toppat med lingon *125 kr.
Kronans kaka Fluff, punsch och crunch Kronans kaka (saftig mandelkaka) med varma hjortron smaksatt med punsch. Toppas med fluffig citronkräm och saltrostad mandel.
Ostbricka dessert 235 kr. Chokladtryffel * 45 kr.
********************************************************************************
Nyårsafton 2024. Tisdag 31 december
Ankomst kl 17.30-20.30. Vid bokning av nyårssupé på Bistro; ange val av varmrätt i ”meddelande”. Tack för hjälpen.
Det går även bra att beställa en nyårskasse takeaway. Antingen hämtar ni varm mat kl 18, eller så semi lagad kl 16-16.30 (som du värmer själv ifrån våra anvisningar). Beställningar på nyårskasse börjar 10 dec.
Välkommen att njuta av er nyårsmiddag på Bistron. Vi erbjuder ett vällagat menypaket där det är en buffé till förrätt med delikata munsbitar. Vidare väljer man kött/fisk eller veg till varmrätt. Avslutas med dessert. Skål och efterfest hemmavid!
MENY.
Förrätt buffé. Plocka hur du vill:
Västerbottenostpaj (vegetarisk). Mindre, delikata bitar med ostpaj. Toppas med tångkaviar, vispad smetana och hackad rödlök.
Anklevermousse på brioche. Kompott med svenska äpplen på toppen.
Mandelpotatissushi (glutenfri): Toppas med vispad smetana, sikrom och dill.
Halstrad tonfisk på rågcrisp: Tunna skivor av halstrad tonfisk med tiraditomarinad, toppas med äppel- och sellerisalsa och kimchimajonnäs.
********************************************
Varmrätt
Välj mellan:
Hälleflundra med ragu på sockerärtor och skaldjur, skummig hummersås, sauterade sockerärtor och potatisterrine.
Kött: Smörstekt oxfilé med färska örter á la Rossini. Med madeirasås, svart tryffel, ankleversmör och potatisfondant.
Vegetarisk: Arrancini med parmesansås, serveras med edamamebönor, toppas med friterad ostronskivling och basilikaolja
********************************************
Dessert: Havtornssorbet med madelainekaka och rostad vit choklad.
Ovan menypaket 795 kr / person
Meddela kött/fisk/veg i meddelande när du bokar. Välkommen!
Bistro stänger kl 22 – gott nytt år!
********************************************
Matlagningskurser – utmärkt julklapp! Se längre ner på sidan.
Fiskveckor. Frossa i vällagade anrättningar med fisk 24-25 januari 2025 och veckan efter; onsdag 29 januari- lördag 1 februari.
******
Matlagningskurs Perfekta julklappen!
Det går att köpa presentkort för matlagningskurs. Mejla till anna.runberg@gmail.com
Förutsättningen är att du betalar för 6 personer i en och samma gång.
I priset på alla kurser ingår middag.
Info:
Man samlar ihop 6 personer själv och väljer kurs. Priset ligger på från 895 kr / person inkl middag.
Ni är ensamma i köket med köksmästaren under kursen som varar i ca 2 tim + 0,5 tim teori och middag kommer sist.
Kl 17-20.30 är totaltiden.
Möjliga kvällar är måndagar och söndagar ojämna veckor.
Fiskkurs. Lär dig laga fisk. En känslig råvara, kräver varsam
tillagning. Här får du lära dig förberedelserna inför
tillagning. Samt tillagning för bästa resultat. Regnbåge,
tonfisk och torsk. 995 kr / p
Viltkurs. Vad skiljer sig vilt från annat kött? Vilken
tillagningsteknik lämpar sig bäst? Vilken smaksättning passar
till de olika sorters vilt? Vilken dryck passar till? Vi
pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt. Vi kommer
arbete med rådjur, vildsvin och älg. 1295 kr / p
Laga Grönt. En Grön måltid. Lära sig olika tillagningsmetoder
som passar för olika grönsaker. Kunna göra tillbehör till
grönsaksrätter. Tillbehören är både veganska och
vegetariska. Ingår kurs och en 2-rätters middag. Max 6
deltagare/tillfälle. 995 kr /p
Såskurs. Såsen – det som får maten att sjunga. Vitvinssås,
rödvinssås och béarnaise.
Vi gör de klassiska såserna från grunden. 995 kr/p
Korvstoppningskurs. Ikväll ska vi stoppa korv. Vi maler
köttet, stoppa korv, hantera fjälster, trilla korv. Ingår kursoch en 2-rätters middag. Max 6 deltagare/tillfälle. 3 lag
om 2 pers.
Boerwors sydafrikansk
bondkorv
Chorizo kryddig, spansk fläskkorv
Tyringer bratwurst tysk klassiker
1295 kr /p
Sousvide. Det är en ny teknik för hemmakocken att nå perfekt
resultat varje gång. Det bevarar den naturliga smaken. Vi
lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt
för råvaran.
Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre
för kroppen. 995 kr /p
Matlagningens grunder.
Vi går igenom de grundläggande teknikerna för knivhantering,
hur man ansar, hackar och skär olika råvaror. Basal matkemi
och hur detta kan hjälpa er som hemmakockar. Matlagning efter överenskommelse vad gruppen vill lära sig lite extra om.
Från 895 kr /p
Mat och dryck i kombination
När du finner den rätta balansen så lyfts både maten och
drycken till en ny nivå, det bildas en harmoni och kan skapa
magi.
Hur påverkar grundsmakerna vinet och maten?
Hur påverkar syran i maten respektive syra i vinet
kombinationen och måltiden? Vi lagar mat och provar dryck i
kombination. Åldersgräns 18 år
1100 kr /p
Mejla till anna.runberg@gmail.com med din förfrågan. Meddela det datum ni tänkt samt vilken kurs som önskas så kommer det prisuppgift och mer info. Vi har flertalet referenser om så önskas.
*******
Vi välkomnar olika temakvällar, mat i säsong, föreläsningar… Och livemusik! Boka bord redan nu till just dina favoritmat-kvällar, tema/ eller musikkvällar. Vi har en scen inne. Och en scen ute. På scenen kan man hålla föredrag, sjunga, spela och dansa. Eller hålla tal. Valet är ditt! Öppen scen kallar vi det.
Vi välkomnar musiken. Den berör våra sinnen och får oss att koppla ner, koppla in på något vis.
Känner du någon som vill spela? Eller har du en trubadur-duo? Kontakta Anna så kanske vi kan sy ihop en live-kväll! anna.runberg@gmail.com