Julbord
Klassiskt julbord – med gröna inslag
Pris 595 kr/p. Detta pris gäller för minimi 20 p. Dryck beställes separat. Meddela om ni önskar glögg först (30 kr/p)
Mejla till Anna gällande förfrågan om datum som ni önskar: anna.runberg@gmail.com
Julbord öppen sittning är andra advent. Lördag 7 dec med ankomst kl 17-20 och söndag 8 dec med ankomst kl 14-18
Allt detta på buffé:
Senapssill
Matjessill – Gräslök och gräddfil
Bistrons egna sill (citron, fänkål och stjärnanis)
Bistrons varmrökta lax
Gravad lax med hovmästarsås
Tjälknöl med enbärsaioli och picklade rotsaker.
Julskinka från Dalsland Bistrons senap
Köttbullar
Janssons Frestelse Prinskorv
Revbensspjäll från Dalsland Äppelmos Bistrons pressgurka
Kryddkokt potatis
Hembakt bröd, smör och ost.
Gröna inslag: (vi kan även ordna helt veganska alternativ)
Linssallad med apelsin och valnötter
Rostade rotsaker med fetaost
Grönsallad med rädisor
Dessert:
Vaniljris med hallonsås
Fruktsallad
Mjukpepparkaka med lingon och getostfrosting
Här kommer även info om våra kurser. Fungerar bra att ge bort som julklapp. Mejla till anna.runberg@gmail.com för mer info om presentkort.
Matlagningskurser
tillagning. Här får du lära dig förberedelserna inför
tillagning. Samt tillagning för bästa resultat. Regnbåge,
tonfisk och torsk. 995 kr / p
tillagningsteknik lämpar sig bäst? Vilken smaksättning passar
till de olika sorters vilt? Vilken dryck passar till? Vi
pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt. Vi kommer
arbete med rådjur, vildsvin och älg. 1295 kr / p
som passar för olika grönsaker. Kunna göra tillbehör till
grönsaksrätter. Tillbehören är både veganska och
vegetariska. Ingår kurs och en 2-rätters middag. Max 6
deltagare/tillfälle. 995 kr /p
rödvinssås och béarnaise.
Vi gör de klassiska såserna från grunden. 995 kr/p
köttet, stoppa korv, hantera fjälster, trilla korv. Ingår kursoch en 2-rätters middag. Max 6 deltagare/tillfälle. 3 lag
om 2 pers.
Boerwors sydafrikansk
bondkorv
Chorizo kryddig, spansk fläskkorv
Tyringer bratwurst tysk klassiker
resultat varje gång. Det bevarar den naturliga smaken. Vi
lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt
för råvaran.
Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre
för kroppen.
Vi går igenom de grundläggande teknikerna för knivhantering,
hur man ansar, hackar och skär olika råvaror. Basal matkemi
och hur detta kan hjälpa er som hemmakockar.
När du finner den rätta balansen så lyfts både maten och
drycken till en ny nivå, det bildas en harmoni och kan skapa
magi.
Hur påverkar grundsmakerna vinet och maten?
Hur påverkar syran i maten respektive syra i vinet
kombinationen och måltiden? Vi lagar mat och provar dryck i
kombination.