Kurser

Matlagningskurserna börjar till hösten igen.

Välj det datum ni önskar:

SEPT: 12, 13, 26, 27 september

OKT: 11, 24, 25 oktober

NOV: 7, 8, 21, 22 november

DEC: 5, 6, 19, 20 december

Nytt för säsongen är att du själv samlar ihop 6 personer. Vänner, familj, grannar eller kollegor. Det blir ett toppengäng när ni känner varandra. Reservera det datum som passar så snart som möjligt. Mejla till anna.runberg@gmail.com

Är ni företag ordnar vi ett paketupplägg med välkomstdryck och ost/ charbricka. Önskar ni att vi fakturerar  teambuilding el dyl, så går det bra.

Det är ett lågt deltagarantal för att man ska lära sig så mycket som möjligt.  6-8 p är optimalt.      Blir du sjuk närmre inpå kursen så ge bort platsen till en vän.

Boka så snart som möjligt. Platserna brukar bli fullbokade inom 24 tim när de släpps. 

GÖR SÅ HÄR:    mejla anna.runberg@gmail.com och reservera ditt datum för din grupp. Uppge vilken slags kurs ni önskar gå.

Uppge fullständigt namn och tel nr vid bokning.

(FORMULÄR)

Laga Grönt.

En Grön måltid.

Lär dig olika tillagningsmetoder som passar för olika grönsaker.

Gör tillbehör till grönsaksrätter.  Tillbehören är både veganska och vegetariska.

Ingår kurs och en buffé som sitter ner och äter ilag.

Max 6 deltagare/tillfälle. 825 kr / p.

kl 17-21. Kurs och middag – en hel buffé dukas upp med bara Grönt!

Fiskkurs.

Lär dig laga fisk. En känslig råvara, kräver varsam tillagning. Här får du lära dig förberedelserna inför tillagning. Samt tillagning för bästa resultat. Regnbåge, tonfisk och torsk. 825 kr/p     2-rätters middag inkl kursmaterial.

Såskurs.

Såsen – det som får maten att sjunga. Vitvinssås, rödvinssås och béarnaise.

Vi gör de klassiska såserna från grunden.  Äter sedan en gemensam middag med fisk, kött och provar alla tre såserna till. 855 kr/p.      2-rätters middag inkl kursmaterial.

Vinprovning.

Vill ni prova rött, vitt vin eller öl så håller Andreas i provningarna. Då får ni även med riktiga bra mattips på köpet.  Åldersgräns 20 år.  Vill ni äta middag i detta paket? Allt är möjligt!  Återkom till Anna med era önskemål och frågor.  anna.runberg@gmail.com

Mat och dryck i kombination. Unik kväll.  

När du finner den rätta balansen så lyfts både maten och drycken till en ny nivå, det bildas en harmoni och plötsligt kan det skapas magi.

Hur påverkar grundsmakerna vinet och maten?

Hur påverkar syran i maten respektive syra i vinet kombinationen och måltiden? Vi lagar mat och provar dryck i kombination.

Denna kurs blir det mer inriktning på vinprovning.  Och hur vinet beter sig till olika slags råvaror…Hur påverkar ex soja, frukt och grönsaker vinets smak?

Lär dig identifiera vinets fiender och hur du gör dessa till vinets vänner.

Vi testar vin med t ex sparris, hollandaise o löjrom..

Flera olika slags råvaror provas med vin.

Därefter en hel varmrätt.

Åldersgräns 20 år.  Vinprovning med tre olika slags vin, kurs, kursmateraial samt middag.  950 kr.

Sousvide.

Det är en ny teknik för hemmakocken att nå perfekt resultat varje gång. Det bevarar den naturliga smaken.  Vi lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt för råvaran. Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre för kroppen.

Kurs, material, 2-rätters middag. 795 kr /p

Sparriskurs.    obs april och maj 2023

Upplev det magiska med vårens sparris!  Vi lagar de klassiska tillbehören till.      Pris inkl kurs och middag 845 kr.

Viltkurs.

Vad skiljer sig vilt från annat kött?  Vilken tillagningsteknik lämpar sig bäst? Vilken smaksättning passar till de olika sorters vilt? Vilken dryck passar till?  Vi pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt. Vi kommer arbete med rådjur, vildsvin och älg.

kl 17-21. Viltkurs och middag. 795 kr/p.

Viltkursen är säsongsbaserad och den fungerar okt-nov-dec 2022.

Såhär får du vardagsmaten att fungera.  

Kom bort från snabbmatsträsket!

  • Vi lagar mat som fungerar i vardagen.
  • Vad kan förberedas i förväg?
  • Såhär hittar du variation i måltiderna.
  • Nya ögon. Hur du går in i matbutik och ser att grönsaker och sovel som finns där- är din middag. Inte halvfabrikat.
  • Vi ger dig tips på vardagsrätter- och hur du inser att tiden visst finns.
  • Konkret a-b-c om knivteknik m m
  • Hur planerar du dina måltider och vad bör du ha i skafferiet.

Det blir en kväll där vi samtalar om vardagens måltider, inspiration, variation och tid för måltiden. Lån av knivar o förkläden ingår samt middag.

Fritt fram i restaurangkök- vi får en riktigt bra kväll! Möjlighet för dig eller skicka din man..

Är ni ett gäng vänner eller kompis-par?  Kanske bra idé för förstagångs-flyttahemifrån-vänner? Kurs och en riktig middag. 750 kr/p.  

Korvstoppningskurs.

Ikväll ska vi stoppa korv.  Vi maler köttet, stoppa korv, hantera fjälster, trilla korv. Ingår kurs och en 2-rätters middag.  Max 6 deltagare/tillfälle.    3 lag om 2 pers.

Boerwors – sydafrikansk bondkorv

Chorizo- kryddig, spansk fläskkorv

Tyringer bratwurst – tysk klassiker

Korvstoppningskurs kl 17-21. Kurs och middag där vi smakar alla tre slags korvar med olika tillbehör. 745 kr/p.  

Bokning: anna.runberg@gmail.com

 

Betalning:

Förskottsbetalning vid bokning. Bistromedarbetare återkopplar till dig om det blir några förändringar.

Om någon blir sjuk inom er grupp – så kan ni hitta en valfri ersättare. Alternativ genomföra kursen med en person färre. Ingen ersättning återbetalas vid sjukdom.

*************