Kurser

Kurser

Kurser på Bistro Gustavsberg.

Kurserna pågår.

Kläder: oömma, ej långärmat (vik upp) och ej för varmt (ej stickade tröjor).  Ni får låna förkläde, kniv.

Bistro reserverar sig för att vi ev måste boka av kurs om det inte blir tillräcklig med deltagare.

Förskottsbetalning vid bokning. Bistromedarbetare återkopplar till dig om det blir några förändringar.

Ev sjukdom/avbokning kan avbokas  mot återbetalning senast 5 dgr innan aktuell kurs. Eftersom det är så lågt deltagarantal så behöver det vara 6 personer på kursen.       Blir du sjuk närmre inpå kursen så ge bort platsen till en vän.

Boka så snart som möjligt. Platserna brukar bli fullbokade inom 24 tim när de släpps. Ring 08-570 364 50 mellan kl 8.30-10 vardagar.

Uppge fullständigt namn och tel nr vid bokning.

Är ni 6 personer eller fler så kan ni boka en kurs, bara för er.  Mejla till: anna.runberg@gmail.com och anmäl ert intresse för detta.

 

Info nedan om samtliga kurser:

Laga Grönt. 

En Grön måltid.

Lär dig olika tillagningsmetoder som passar för olika grönsaker.

Gör tillbehör till grönsaksrätter.  Tillbehören är både veganska och vegetariska.

Ingår kurs och en buffé som sitter ner och äter ilag.

Max 6 deltagare/tillfälle. 795 kr / p.

15 mars.    Fulltecknat

kl 17-21. Kurs och middag.

 

Fiskkurs.

Lär dig laga fisk. En känslig råvara, kräver varsam tillagning. Här får du lära dig förberedelserna inför tillagning. Samt tillagning för bästa resultat. Regnbåge, tonfisk och torsk.

Tis 1 februari.  Fiskkurs. kl 17-21. Kurs och middag. 795 kr/p.

1 plats kvar (30 jan uppdat.)

Såskurs.

Såsen – det som får maten att sjunga. Vitvinssås, rödvinssås och béarnaise.

Vi gör de klassiska såserna från grunden.  Äter sedan en gemensam middag med fisk, kött och provar alla tre såserna till.

Tis 15 februari. Såskurs kl 17-21. Kurs och middag. 795 kr/p

Fullbokad.

Vinprovning.

Mat och dryck i kombination. Unik kväll.   *NY*

När du finner den rätta balansen så lyfts både maten och drycken till en ny nivå, det bildas en harmoni och plötsligt kan det skapas magi.

Hur påverkar grundsmakerna vinet och maten?

Hur påverkar syran i maten respektive syra i vinet kombinationen och måltiden? Vi lagar mat och provar dryck i kombination.

Denna kurs blir det mer inriktning på vinprovning.  Och hur vinet beter sig till olika slags råvaror…Hur påverkar ex soja, frukt och grönsaker vinets smak?

Lär dig identifiera vinets fiender och hur du gör dessa till vinets vänner.

Vi testar vin med t ex sparris, hollandaise o löjrom..

Flera olika slags råvaror provas med vin.

Därefter en hel varmrätt.

Åldersgräns 20 år.  Vinprovning med tre olika slags vin, kurs, kursmateraial samt middag.  950 kr.

Datum ej satt.  Är du intresserad och kan få ihop 6 p i ett sällskap. Hör av dig så gör vi en kväll bara för er!    anna.runberg@gmail.com

Sousvide.

Det är en ny teknik för hemmakocken att nå perfekt resultat varje gång. Det bevarar den naturliga smaken.  Vi lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt för råvaran.

Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre för kroppen.

Datum ej satt.  Är du intresserad och kan få ihop 6 p i ett sällskap. Hör av dig så gör vi en kväll bara för er!    anna.runberg@gmail.com

Sparriskurs.    

Upplev det magiska med vårens sparris!  Vi lagar de klassiska tillbehören till.      Pris inkl kurs och middag 845 kr.

söndag 24 april kl 16.30-20.30.    Fulltecknad

Ett till kurstillfälle sparris kan erbjudas.  Hör av er om ni är ett sällskap om 6-8 pers så kan vi sätta av en egen kväll till er (sön-mån-tis)

Viltkurs.

Vad skiljer sig vilt från annat kött? Vilken tillagningsteknik lämpar sig bäst? Vilken smaksättning passar till de olika sorters vilt? Vilken dryck passar till?  Vi pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt. Vi kommer arbete med rådjur, vildsvin och älg.

kl 17-21. Viltkurs och middag. 795 kr/p.

Viltkursen är säsongsbaserad och kommer tillbaka hösten 2022.

 

Såhär får du vardagsmaten att fungera.   *NY*

Kom bort från snabbmatsträsket!

  • Vi lagar mat som fungerar i vardagen.
  • Vad kan förberedas i förväg?
  • Såhär hittar du variation i måltiderna.
  • Nya ögon. Hur du går in i matbutik och ser att grönsaker och sovel som finns där- är din middag. Inte halvfabrikat.
  • Vi ger dig tips på vardagsrätter- och hur du inser att tiden visst finns.
  • Konkret a-b-c om knivteknik m m
  • Hur planerar du dina måltider och vad bör du ha i skafferiet.

Det blir en kväll där vi samtalar om vardagens måltider, inspiration, variation och tid för måltiden.

Lån av knivar o förkläden ingår samt middag.

Fritt fram i restaurangkök- vi får en riktigt bra kväll! Möjlighet för dig eller skicka din man..

Såhär får du vardagsmaten att fungera. Kl 17.30-21. Kurs och en riktig middag. 750 kr/p. Datum ej satt.  Är ni ett gäng vänner eller kompis-par?  Få ihop 6 pers så sätter vi av en kväll med detta tema bara för er!  Kanske bra idé för förstagångs-flyttahemifrån-vänner?

 

Korvstoppningskurs.

Ikväll ska vi stoppa korv.  Vi maler köttet, stoppa korv, hantera fjälster, trilla korv. Ingår kurs och en 2-rätters middag.  Max 6 deltagare/tillfälle.    3 lag om 2 pers.

Boerwors – sydafrikansk bondkorv

Chorizo- kryddig, spansk fläskkorv

Tyringer bratwurst – tysk klassiker

Korvstoppningskurs kl 17-21. Kurs och middag där vi smakar alla tre slags korvar med olika tillbehör. 795 kr/p.   Samla 6 vänner så hittar vi ett datum bara för er att ha denna kurs.  Mejla anna.runberg@gmail.com så pratar vi mer.

Bokning 08-570 364 50

*************