Kväll

K V Ä L L

v 46:  Tors-Fre 13-14 nov har vi Mårten Gås tema – se flik ”Kalendarium – inkl en övrig á la carte för er som inte vill äta gåsamiddag (se nedan alla rätter finns förutom de med  blå text)

Onsdag 12 nov har vi en lite tightare kvällsmeny – (se nedan alla rätter finns förutom de med  blå text)

Tisdagkvällar – se meny på ”Kalendarium/Tisdagkvällar” här på hemsidan.

 

S M Å T T  &  S N A C K S till drycken

Pommes med gräslöksdip  75 kr

Ostron Fin de Claire no 3. Med schalottenlöksvinaigrette och Bistrons hot sauce. 39 kr

Marinerade oliver  Mix Kalamata och Mammut. 75 kr

Chips med dip de lux  Lantchips, sikrom, rödlök, smetana. 155 kr

Bistrons tilltugg  * Små skålar med: tärnad, lagrad hårdost, salami och våra marinerade oliver. 195 kr. Tilltugg kan delas på 2-3 p

 

F Ö R R Ä T T 

Återkommer ons 19/11 Råbiff  * 90 g hängmörat, svenskt ytterlår. Smaksatt med citron, vitlök, schalottenlök och cidervinägersenap. s, rostade hasselnötter, friterad kronärtskocka och kräm på Gruyère. 195 kr

Frasig råraka 1/2.   * Toppas med sikrom, vispad smetana och hackad lök. 175 kr

 

V A R M R Ä T T

Frasig råraka 1/1   * Toppas med sikrom, vispad smetana och hackad lök. 295 kr

Vegetarisk Mosaik. Misorostad blomkål med friterad potatis,  gräslökssås och edamame.   Toppas med friterad gari och ostronskivling. 305 kr

Steak frites  250 g  * Smörstekt ryggbiff med Bistrons Béarnaise (på brynt smör), pommes frites och tomatsallad (på ryggbiffen finns fettkappa) 415 kr.  *

Återkommer ons 19/11: Råbiff  180 g. Samma smaksättning som förrätt. Varmrätten serveras med pommes 395 kr.

Röding från Jämtland *      Kryddsotad röding med jordärtskockshollandaise. Serveras med råstekt blomkål, svartrot och sotad rödlök. Toppas med jordärtskockschips och forellrom.   Serveras med potatisstomp.  365 kr

 

E X T R A, sides

Brödservering. Meddela din kypare om du önskar hembakt foccacia innan maten. 10 kr

Sidesallad, tillbehör med gröna blad, tomat och rödlök, citronette. 55 kr

 

K L A S S I K E R

Räksmörgås. Med hemgjord majonnäs, riven färsk pepparrot, 65-graders ägg.  Allt avnjutes på smörstekt levain. 295 kr.

Bistrons köttbullar * med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka. 295 kr (Barn: 165 kr)

Pannkakor:  med hemgjord sylt och grädde (två st 155 kr fyra st 175 kr)

 

D E S S E R T

Bistrons ostar / i bit 105 kr     *      Lagrad ost per bit (30 gram) med hemgjord marmelad och fröknäcke 105 kr. Två bitar med samma tillbehör 169 kr.   Fråga din kypare om vilka ostar vi har just ikväll.

EJ v 46: Kronans kaka  *Svensk saftig mandelkaka med citron. Serveras med hjortron och Bistrons vaniljglass. 135 kr.

Crème Brûlée Salt caramel. Toppat med lite rårörda lingon 135 kr.

Chokladpralin  Mindre chokladbit med kola salt caramel 45 kr

Bistrons glass och sorbet   95 kr. Fråga kypare vilken sort som finns just ikväll

 

Ovan meny gäller onsdag-lördagkvällar v 47 och framåt

Kök öppet kl 17.30-20.30. Bistro öppet till kl 22.

Boka bord