Viltveckor

Nästa POP-UP  är Viltveckor.

Hjort, älg, fasan, röding… Unikt tillfälle att smaka vällagad vilt. Råvarorna är mestadels från Jämtland och Västerbotten. Denna meny gäller onsdag -lördag v 41-42-43

Vilt 11-28 Oktober.

Vi har inte spikat menyn riktigt klar än…

Men dessa favoriter kommer alla fall erbjudas:

Sotad älgcarpaccio med kräm på västerbottenost, rostade hasselnötter, pesto på persilja och gräslök, toppas med inlagda kantareller   165 kr.   *

Älgwallenbergare. Serveras med brynt smör, stekta skogschampinjoner, potatispuré och svartpepparlingon. 315 kr

Hemmagjord hjortkorv. Med potatispuré, vitlöksstekt svamp, lingonsky och friterad grönkål. 275 kr. *

Fasan – stekt på benet.  Serveras med konjaksgräddsås, glacerade rovor,  persiljepotatis och lingongelé.  315 kr.  *

 

Detta är unika veckor med spännande smaker. Råvaror i säsong – precis som på äkta Bistrovis.

Boka ditt bord redan nu!  Vi har rullat Vilt-veckor sen start och det är populära kvällar.

Varmt välkommen.

Bistrons övriga     V A R M R Ä T T E R     á la carte:

Flankstek. Smörstekt med färska örter. rödvinssås, Bistrons béarnaise, gröna bönor. Serveras med tomatsallad och pommes frites. 335 kr. *

Sotad Jämtlandsröding. Smaksatt med rosépeppar, korianderfrö, kummin och fänkålsfrö. Glacerade majrovor och puré på jordärtskocka. Toppas med forellrom och brynt smör. 305 kr. *

Vegetarisk: Rostad rotselleri med pumpakräm och rostade hasselnötter. Toppad med svart tryffel. Sky på brynta grönsaker, friterad svartkål och friterad jordärtskocka. 215 kr * Går att få VEGANSK.

Räksmörgås med hemgjord majonnäs, riven färsk pepparrot, 65-graders ägg. Allt avnjutes på smörstekt levain. 245 kr.   Glutenfri med annat bröd.

Bistrons köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka. 165 kr / 225 kr.   *

BARN: Pannkaka med grädde och sylt. 2 st 145kr / 4 st 165 kr

D E S S E R T.

Crème Brûlée salt caramel toppas med rårörda lingon: 120 kr *

Ostbricka, svenska lagrade ostar, hemgjord marmelad och fröknäcke. 195 kr *

Chokladtryffel  45 kr  *

    *=glutenfri

 

 

 

Nedan info hör inte till Oktoberfest, men informationen ligger här tillfälligt…

Info om Bistrons kurser nedan.

Du samlar själv ihop 6 personer. Vänner, familj, grannar eller kollegor. Det blir ett toppengäng när ni känner varandra. Reservera det datum som passar så snart som möjligt. Mejla till anna.runberg@gmail.com

Välj det datum ni önskar: mån eller söndag ojämna veckor.  Mejla till Anna för att höra om ert favoritdatum är tillgängligt. Kurs är mån  kl 17-21, sön 16.30-20.30.   Middag ingår.

Är ni företag ordnar vi ett paketupplägg med välkomstdryck och ost/ charbricka. Önskar ni att vi fakturerar  teambuilding el dyl, så går det bra.

Det är ett lågt deltagarantal för att man ska lära sig så mycket som möjligt.  6-8 p är optimalt.      Blir du sjuk närmre inpå kursen så ge bort platsen till en vän.

Boka så snart som möjligt när ni har hittat ert möjliga datum (mejla t Anna).

GÖR SÅ HÄR:    mejla anna.runberg@gmail.com och reservera ditt datum för din grupp. Uppge vilken slags kurs ni önskar gå.

Uppge fullständigt namn och tel nr vid bokning.

Laga Grönt.

En Grön måltid.

Lär dig olika tillagningsmetoder som passar för olika grönsaker.

Gör tillbehör till grönsaksrätter.  Tillbehören är både veganska och vegetariska.

Ingår kurs och en buffé som sitter ner och äter ilag.

Max 6 deltagare/tillfälle. 825 kr / p.

kl 17-21. Kurs och middag – en hel buffé dukas upp med bara Grönt!

Fiskkurs.

Lär dig laga fisk. En känslig råvara, kräver varsam tillagning. Här får du lära dig förberedelserna inför tillagning. Samt tillagning för bästa resultat. Regnbåge, tonfisk och torsk. 825 kr/p     2-rätters middag inkl kursmaterial.

Såskurs.

Såsen – det som får maten att sjunga. Vitvinssås, rödvinssås och béarnaise.

Vi gör de klassiska såserna från grunden.  Äter sedan en gemensam middag med fisk, kött och provar alla tre såserna till. 855 kr/p.      2-rätters middag inkl kursmaterial.

Vinprovning.

Vill ni prova rött, vitt vin eller öl så håller Andreas i provningarna. Då får ni även med riktiga bra mattips på köpet.  Åldersgräns 20 år.  Vill ni äta middag i detta paket? Allt är möjligt!  Återkom till Anna med era önskemål och frågor.  anna.runberg@gmail.com

Mat och dryck i kombination. Unik kväll.  

När du finner den rätta balansen så lyfts både maten och drycken till en ny nivå, det bildas en harmoni och plötsligt kan det skapas magi.

Hur påverkar grundsmakerna vinet och maten?

Hur påverkar syran i maten respektive syra i vinet kombinationen och måltiden? Vi lagar mat och provar dryck i kombination.

Denna kurs blir det mer inriktning på vinprovning.  Och hur vinet beter sig till olika slags råvaror…Hur påverkar ex soja, frukt och grönsaker vinets smak?

Lär dig identifiera vinets fiender och hur du gör dessa till vinets vänner.

Vi testar vin med t ex sparris, hollandaise o löjrom..

Flera olika slags råvaror provas med vin.

Därefter en hel varmrätt.

Åldersgräns 20 år.  Vinprovning med tre olika slags vin, kurs, kursmateraial samt middag.  950 kr.

Sousvide.

Det är en ny teknik för hemmakocken att nå perfekt resultat varje gång. Det bevarar den naturliga smaken.  Vi lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt för råvaran. Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre för kroppen.

Kurs, material, 2-rätters middag. 795 kr /p

Sparriskurs.    obs april och maj 2024

Upplev det magiska med vårens sparris!  Vi lagar de klassiska tillbehören till.      Pris inkl kurs och middag 845 kr.

Viltkurs.

Vad skiljer sig vilt från annat kött?  Vilken tillagningsteknik lämpar sig bäst? Vilken smaksättning passar till de olika sorters vilt? Vilken dryck passar till?  Vi pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt. Vi kommer arbete med rådjur, vildsvin och älg.

kl 17-21. Viltkurs och middag. 795 kr/p.

Viltkursen är säsongsbaserad och den fungerar okt-nov-dec 2023

Såhär får du vardagsmaten att fungera.  

Kom bort från snabbmatsträsket!

  • Vi lagar mat som fungerar i vardagen.
  • Vad kan förberedas i förväg?
  • Såhär hittar du variation i måltiderna.
  • Nya ögon. Hur du går in i matbutik och ser att grönsaker och sovel som finns där- är din middag. Inte halvfabrikat.
  • Vi ger dig tips på vardagsrätter- och hur du inser att tiden visst finns.
  • Konkret a-b-c om knivteknik m m
  • Hur planerar du dina måltider och vad bör du ha i skafferiet.

Det blir en kväll där vi samtalar om vardagens måltider, inspiration, variation och tid för måltiden. Lån av knivar o förkläden ingår samt middag.

Fritt fram i restaurangkök- vi får en riktigt bra kväll! Möjlighet för dig eller skicka din man..

Är ni ett gäng vänner eller kompis-par?  Kanske bra idé för förstagångs-flyttahemifrån-vänner? Kurs och en riktig middag. 750 kr/p.  

Korvstoppningskurs.

Ikväll ska vi stoppa korv.  Vi maler köttet, stoppa korv, hantera fjälster, trilla korv. Ingår kurs och en 2-rätters middag.  Max 6 deltagare/tillfälle.    3 lag om 2 pers.

Boerwors – sydafrikansk bondkorv

Chorizo- kryddig, spansk fläskkorv

Tyringer bratwurst – tysk klassiker

Korvstoppningskurs kl 17-21. Kurs och middag där vi smakar alla tre slags korvar med olika tillbehör. 745 kr/p.  

Bokning: anna.runberg@gmail.com

 

Grill kurs

Vi kör följande sovel:
Kyckling
Fläskkött
Nötkött
* Hur tänker vi när vi grillar olika råvaror.
Marinad/rub till ovanstående, vilken typ av smaksättning passar respektive råvara.
* Vilken grillteknik passar vilken råvara
* Såser  3 st -recept som alltid funkar
* Sallader/grönsakstillbehör 3 st- driv i smak och presentation
* Kryddsmör 2 st- innovativa tillbehör.
Vi går i mellan grill (utomhus) och kök.  Fokus kommer att vara på tillbehören ca 70 % och 30% på grillen (ta med jacka som går lätt att dra över förkläde – om det behövs)
795kr/pers
Ingår kurs och middag från buffé (som ni lagar av ovanstående)
Dryck tillkommer.
Ert sällskap är själva i köket med köksmästaren.
Tillfälle: sön ojämn vecka, alt mån ojämn vecka.

Betalning:

Förskottsbetalning vid bokning. Bistromedarbetare återkopplar till dig om det blir några förändringar.

Om någon blir sjuk inom er grupp – så kan ni hitta en valfri ersättare. Alternativ genomföra kursen med en person färre. Ingen ersättning återbetalas vid sjukdom.

Klädsel: ”oömma”.  Undvik långärmat i köket. Det blir varmt och fuktigt i köket. T-shirt eller liknande är bra. Inga klackskor. Gärna skor med gummisula.

Förkläde lånar ni av Bistron. (gärna korta naglar). Inga ringar eller armband under matlagningen.

*************

Boka bord