*Pop-up* Vårlamm

15-25 mars.

Onsdag-lördagkvällar v 11-12

 

Bistro Gustavsberg väljer att presentera de svenska vårlammen nu.

Det är en fantastisk möjlighet att få smaka vällagat lamm, som många kanske tycker är svårt att ”få till”.

Lammkotlett och örtbrässerad tunnbringa, rotfrukter och smaker av sydeuropa – vitlök, rosmarin och citron.

Dessa kvällar; onsdag-lördag 15-25 mars, så finns en kvällsmeny innehållande både ”vanliga” Bistro-rätter, samt två temarätter med svenskt lamm.  En förrätt, samt en varmrätt.  Totalmenyn hittar du längre ner.

*******************************************

FÖRRÄTT   *tema lamm*

Först tolkar vi en rolig variant av korv med bröd, till en vällagad förrätt:

Bistrons variant på korv med bröd.

Hemgjord lammkorv (svensk råvara) i brioche serveras med lingonketchup, surkål och aioli med mynta. Bistrons tolkning av korv med bröd 🙂.   Lammkorven är smaksatt med rosmarin och vitlök. 125 kr

Dryckesrekommendation:
Till förrätten rekommenderar vi ett glas av vår torra Riesling alternativt Hofbrau – vår lager på fat. Dessa alternativ passar bra till surkålen och lingonketchupen som serveras till lammkorven som är smaksatt med vitlök och rosmarin.
*******************************************

VARMRÄTT  *tema lamm*

Lammracks och långkokt slagsida serveras med jordärtskockspuré och glacerad svartrot. Sky smaksatt med citron, rosmarin och confiterad vitlök ramar in maträtten.  305 kr (glutenfri)

Dryckesrekommendation: Röda vinet Hebo från Toscana kommer med sin fyllighet och toner av peppar och örter att passa utmärkt till varmrätten (Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese).

 

K V Ä L L  – hela menyn-   

 15-25 mars 2023. 

 

S M Å R Ä T T E R / M U M S B I T A R *=glutenfri

Pommes med gräslöksdip *  65 kr

Friterad jordärtskocka med smetana, sikrom, rödlök och gräslök.   * 69 kr

Marinerade oliver   *  75 kr

Ostron Chironfils no 3. Med schalottenlöksvinaigrette och Bistrons hot sauce.  * 37 kr /st

Chips med dip de lux. Lantchips, sikrom, rödlök, smetana.   * 145 kr  (rek till  2 pers)

F Ö R R Ä T T *=glutenfri

Ostbricka. SVENSK. Wrångebäcksost, Sörmlands Ädel, Änglunda (rödkittsost), fröknäcke, hemgjord marmelad.   225 kr.   

Charkbricka: Lufttorkad skinka från Nyléns chark, coppa (Svensk lufttorkad karré), tryffelsalami. Marinerade oliver. 225 kr.

Råbiff. 90 g hängmörad.  Svenskt ytterlår. Smaksatt med svartpeppar, vitlök och citron, toppad med friterad kapris, parmesanostkräm, inlagd gulbeta, friterad jordärtskocka och grana padano. * 175 kr

Hemgjord lammkorv (svensk råvara) i brioche serveras med lingonketchup, surkål och aioli med mynta. Bistrons tolkning av korv med bröd :).      165 kr

V A R M R Ä T T   *=glutenfri

Lammracks och långkokt slagsida serveras med jordärtskockspuré, glacerad svartrot och sky smaksatt med citron, rosmarin och confiterad vitlök. Svenskt lamm. 305 kr

Råbiff- . 180 g  hängmörad.  Svenskt ytterlår. Smaksatt med svartpeppar, vitlök och citron, toppad med friterad kapris, parmesanostkräm, inlagd gulbeta, friterad jordärtskocka och Grana padano. Serveras med pommes frites och tomatsallad. 325 kr. *

Hängmörad flankstek Black Angus. Smörstekt med färska örter. Sotad lök och rödvinssås. Serveras med tomatsallad, pommes frites och rödvinssmör. 325 kr. *

Torskrygg.  Smörstekt Skrei. Serveras med blomkålskräm och brynt sojasmör med ingefära. Toppas med edamamebönor 325 kr * 

Moules Frites smaksatt med rökt sidfläsk (går att få utan fläsk)– serveras med aioli och pommes frites. 265 kr  *

Risotto verde. Risotto smaksatt med basilika, mynta och citron, toppad med friterad kronärtskocka, vitlöksbakad zucchini och sojabönor. 225 kr

Räksmörgås med hemgjord majonnäs, riven färsk pepparrot, 65- graders ägg – allt avnjutes på smörstekt levain.  255 kr. Glutenfri med annat bröd.

Bistrons köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka. 165 kr / 245 kr.   *

BARN: Pannkakor med grädde och sylt. 2 st  145 kr   / 4 st 165 kr

D E S S E R T

Körsbärsclafoutie med vaniljglass.  130 kr    (Saftig körsbär- och mandelkaka) Hallonsorbet med färska bär (laktosfri) 95 kr.     Crème Brûlée med saltkaramell. Toppat med lingon *130 kr.      Ostbricka dessert 225 kr. se ovan.  Chokladtryffel  * 45 kr.  * Dessertvin – fråga din kypare om utbud idag*

T R I P P E L         *1 trea Grappa         * 1 Espresso   *1 chokladbit    Hela paketet 135 kr