6-7-8 juni. Festival

Nationaldag 6 juni, samt helgen 7-8 juni rullar vi en Festivalmeny. Kök öppet kl 11.30-20.30.

Värmdöfestivalen är lördag-söndag 7-8 juni med start kl 11.

 

Festivalmeny 6-7-8 juni dagtid kl 11.30-15

S M Å T T  &  S N A C K S till drycken

Marinerade oliver     75 kr

Pommes med gräslöksdip * 65 kr

Chips med dip de lux.  Lantchips, sikrom, rödlök, smetana. (kan delas på 2)   155 kr

Chipspåse,  Jordnötter         35 kr

 

F Ö R R Ä T T    *=glutenfri

DAG & KVÄLL:  Klassisk Skagen på smörstekt levain toppad med sikrom och picklad lök.  90 gram. 175 kr. Finns som halv eller hel.                                   (kan fås på glutenfritt bröd)

DAG & KVÄLL:  Bistrons tilltugg: Salami, tärnad cheddar, marinerade oliver. Tilltugg kan delas på 2-3 p. 195 kr

 

V A R M R Ä T T          *=glutenfri

DAG & KVÄLL: Ceasarsallad på Bistrons vis, grillad kyckling, BBQ-bacon, vitlökskrutonger och Grana Padano. 235 kr

DAG & KVÄLL: Klassisk Skagen på smörstekt levain toppad med sikrom och picklad lök. 180 g.      (kan fås på glutenfritt bröd).  305 kr

Endast DAG: Halstrad regnbåge med rom- och äggsås. Serveras med dillpotatis. 189 kr

 

DAG: Smörstekt flankstek med gremolatasky och rucolasallad. Toppad med Grana Padano, serveras med pommes frites. 335 kr *

KVÄLL: Smörstekt flankstek med Bistrons béarnaise (på brynt smör) och rucolasallad. Toppad med Grana Padano, serveras med pommes frites. 365 kr *

 

DAG & KVÄLL: Vegetarisk: Sallad med tomat, melon, rödlök och oliver, toppas med frasig halloumi och tzatsiki. 195 kr

DAG & KVÄLL: Rimmad lax.  Med potatis i vitvinssås. Citron och dill.   fr 285 kr.

DAG & KVÄLL: Räksmörgås med hemgjord majonnäs, riven färsk pepparrot, 65-graders ägg – allt avnjutes på smörstekt levain. 275 kr.   Glutenfri med annat bröd.

DAG & KVÄLL: Bistrons köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka. 265 kr.  Barn: 165 kr

DAG & KVÄLL: BARN: Pannkakor med grädde och sylt. 2 st 98 kr   / 4 st 135 kr

DAG & KVÄLL: BARN: Grillkorv med pommes. 98 kr

 

DAG & KVÄLL:  D E S S E R T     GLASS  olika smaker – se kiosken Berså på verandan

Crème Brûlée: * 125 kr.                  Chokladtryffel  * 45 kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedan kan du också läsa mer om våra matlagningskurser:

Matlagningskurs        

Matlagningskursen går att fakturera till ditt bolag om önskas. Det går även att köpa presentkort för matlagningskurs. Mejla till anna.runberg@gmail.com

Förutsättningen är att du betalar för 6 personer i en och samma gång.

I priset på alla kurser ingår middag.

Info:

Man samlar ihop 6 personer själv och väljer kurs. Priset ligger på från 1200 kr / person inkl middag.

Ni är ensamma i köket med köksmästaren under kursen som varar i ca 2 tim + 0,5 tim teori och middag kommer sist.

Kl 17-20.30 är totaltiden.

Möjliga kvällar är måndagar och söndagar ojämna veckor.

Fiskkurs.  Lär dig laga fisk. En känslig råvara, kräver varsam
tillagning. Här får du lära dig förberedelserna inför
tillagning. Samt tillagning för bästa resultat. Regnbåge,
tonfisk och torsk. 1500 kr / p

Viltkurs.  Vad skiljer sig vilt från annat kött? Vilken
tillagningsteknik lämpar sig bäst? Vilken smaksättning passar
till de olika sorters vilt? Vilken dryck passar till?  Vi
pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt. Vi kommer
arbete med rådjur, vildsvin och älg. 1800 kr / p

Laga Grönt.  En Grön måltid. Lära sig olika tillagningsmetoder
som passar för olika grönsaker. Kunna göra tillbehör till
grönsaksrätter.  Tillbehören är både veganska och
vegetariska.  Ingår kurs och en 2-rätters middag.  Max 6
deltagare/tillfälle. 1450 kr /p

Såskurs. Såsen – det som får maten att sjunga. Vitvinssås,
rödvinssås och béarnaise.
Vi gör de klassiska såserna från grunden. 1 450 kr/p

Korvstoppningskurs. Ikväll ska vi stoppa korv.  Vi maler
köttet, stoppa korv, hantera fjälster, trilla korv. Ingår kursoch en 2-rätters middag.  Max 6 deltagare/tillfälle.    3 lag
om 2 pers.
Boerwors                                  sydafrikansk
bondkorv
Chorizo                        kryddig, spansk fläskkorv
Tyringer bratwurst                    tysk klassiker

1600kr /p

Sousvide. Det är en ny teknik för hemmakocken att nå perfekt
resultat varje gång. Det bevarar den naturliga smaken.  Vi
lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt
för råvaran.
Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre
för kroppen. 1450 kr /p

Matlagningens grunder.
Vi går igenom de grundläggande teknikerna för knivhantering,
hur man ansar, hackar och skär olika råvaror. Basal matkemi
och hur detta kan hjälpa er som hemmakockar. Matlagning efter överenskommelse vad gruppen vill lära sig lite extra om.

Från 1200 kr /p

Mat och dryck i kombination
När du finner den rätta balansen så lyfts både maten och
drycken till en ny nivå, det bildas en harmoni och kan skapa
magi.
Hur påverkar grundsmakerna vinet och maten?
Hur påverkar syran i maten respektive syra i vinet
kombinationen och måltiden? Vi lagar mat och provar dryck i
kombination. Åldersgräns 18 år

1600 kr /p

Mejla till anna.runberg@gmail.com med din förfrågan. Meddela det datum ni tänkt samt vilken kurs som önskas så kommer det prisuppgift och mer info.    Vi har flertalet referenser om så önskas.

 

08-570 364 50

Mat till barnen. För barn upp till 12 år.

Gäller lunch och middag.

Grillkorv  med pommes. 

Bistrons köttbullar med gräddsås, pressgurka, lingon o potatispuré. 

Pannkakor med hemgjord sylt och grädde.

Du kan  beställa viss mat från Bistron  hem till dig via Foodora! Boka genom din app som vanligt.

Boka bord