Jul och Nyår

Klassiskt julbord – med gröna inslag.

För nyårsafton – se längre ner på sidan.

Julbord öppen sittning är andra advent. Lördag 7 dec med ankomst kl 17-20 och söndag 8 dec med ankomst kl 14-18.   Välkomna familjer och vänner.    Är ni en större grupp som vid komma annan kväll, mejla till Anna.  I dagsläget fungerar datum 4, 5, 6, 7, 8 dec.

Pris 595 kr/p.  Dryck beställes separat. Meddela om ni önskar glögg först (30 kr/p)

Mejla till Anna gällande förfrågan om datum som ni önskar: anna.runberg@gmail.com

Allt detta på buffé:

Senapssill

Matjessill – Gräslök och gräddfil

Bistrons egna sill (citron, fänkål och stjärnanis)

Bistrons varmrökta lax

Gravad lax med hovmästarsås

Tjälknöl med enbärsaioli och picklade rotsaker.

Julskinka från Dalsland            Bistrons senap

Köttbullar

Janssons Frestelse        Prinskorv

Revbensspjäll från Dalsland     Äppelmos        Bistrons pressgurka

Kryddkokt potatis

Hembakt bröd, smör och ost.

Gröna inslag: (vi kan även ordna helt veganska alternativ)

Linssallad med apelsin och valnötter

Rostade rotsaker med fetaost

Grönsallad med rädisor

Dessert:

Vaniljris med hallonsås

Fruktsallad

Mjukpepparkaka med lingon och getostfrosting

********************************************************************************

Nyårsafton 2024.      Tisdag 31 december

Ankomst kl 17.30-20.30. Bistro stänger kl 22.

Välkommen att njuta av er nyårsmiddag på Bistron. Vi erbjuder ett vällagat  menypaket där det är en buffé till förrätt med delikata munsbitar.  Vidare väljer man kött/fisk eller veg till varmrätt. Avslutas med dessert.  Skål och efterfest hemmavid!

MENY.

Förrätt buffé. Plocka hur du vill:

Västerbottenostpaj (vegetarisk). Mindre, delikata bitar med ostpaj. Toppas med tångkaviar, vispad smetana och hackad rödlök.

Anklevermousse på brioche. Kompott med svenska äpplen på toppen.

Mandelpotatissushi (glutenfri): Toppas med vispad smetana, sikrom och dill.

Halstrad tonfisk på rågcrisp: Tunna skivor av halstrad tonfisk med tiraditomarinad, toppas med äppel- och sellerisalsa och kimchimajonnäs.

********************************************

Varmrätt

Välj mellan:

Hälleflundra med ragu på sockerärtor och skaldjur, skummig hummersås, sauterade sockerärtor och potatisterrine.

Kött: Smörstekt oxfilé med färska örter á la Rossini. Med madeirasås, svart tryffel, ankleversmör och potatisfondant.

Vegetarisk: Arrancini med parmesansås, serveras med edamamebönor, toppas med friterad ostronskivling och basilikaolja

********************************************

Dessert: Havtornssorbet med madelainekaka och rostad vit choklad.

Ovan menypaket 795 kr / person

Meddela kött/fisk/veg i meddelande när du bokar.   Välkommen!

********************************************

Här kommer även info om våra kurser. Fungerar bra att ge bort som julklapp. Mejla till anna.runberg@gmail.com för mer info om presentkort.

Matlagningskurser

Det går att köpa presentkort för matlagningskurs. Mejla till anna.runberg@gmail.com
Förutsättningen är att du betalar för 6 personer i en och samma gång.
I priset på alla kurser ingår middag.
Info:
Man samlar ihop 6 personer själv och väljer kurs.
Priset ligger på från 895 kr / person inkl middag.
Ni är ensamma i köket med köksmästaren under kursen som varar i ca 2 tim + 0,5 tim teori och middag kommer sist.
kl 17-20.30 är totaltiden.
Möjliga kvällar är måndagar och söndagar ojämna veckor.
Fiskkurs.  Lär dig laga fisk. En känslig råvara, kräver varsam
tillagning. Här får du lära dig förberedelserna inför
tillagning. Samt tillagning för bästa resultat. Regnbåge,
tonfisk och torsk. 995 kr / p
Viltkurs.  Vad skiljer sig vilt från annat kött? Vilken
tillagningsteknik lämpar sig bäst? Vilken smaksättning passar
till de olika sorters vilt? Vilken dryck passar till?  Vi
pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt. Vi kommer
arbete med rådjur, vildsvin och älg. 1295 kr / p
Laga Grönt.  En Grön måltid. Lära sig olika tillagningsmetoder
som passar för olika grönsaker. Kunna göra tillbehör till
grönsaksrätter.  Tillbehören är både veganska och
vegetariska.  Ingår kurs och en 2-rätters middag.  Max 6
deltagare/tillfälle. 995 kr /p
Såskurs. Såsen – det som får maten att sjunga. Vitvinssås,
rödvinssås och béarnaise.
Vi gör de klassiska såserna från grunden. 995 kr/p
Korvstoppningskurs. Ikväll ska vi stoppa korv.  Vi maler
köttet, stoppa korv, hantera fjälster, trilla korv. Ingår kursoch en 2-rätters middag.  Max 6 deltagare/tillfälle.    3 lag
om 2 pers.
Boerwors                                  sydafrikansk
bondkorv
Chorizo                        kryddig, spansk fläskkorv
Tyringer bratwurst                    tysk klassiker
1295 kr /p
Sousvide. Det är en ny teknik för hemmakocken att nå perfekt
resultat varje gång. Det bevarar den naturliga smaken.  Vi
lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt
för råvaran.
Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre
för kroppen.
995 kr /p
Matlagningens grunder. 
Vi går igenom de grundläggande teknikerna för knivhantering,
hur man ansar, hackar och skär olika råvaror. Basal matkemi
och hur detta kan hjälpa er som hemmakockar.
895 kr /p
Mat och dryck i kombination
När du finner den rätta balansen så lyfts både maten och
drycken till en ny nivå, det bildas en harmoni och kan skapa
magi.
Hur påverkar grundsmakerna vinet och maten?
Hur påverkar syran i maten respektive syra i vinet
kombinationen och måltiden? Vi lagar mat och provar dryck i
kombination.
1100 kr /p
Mejla till anna.runberg@gmail.com med din förfrågan. Meddela det datum ni tänkt samt vilken kurs som önskas så kommer det prisuppgift och mer info.    Vi har flertalet referenser om så önskas.
Boka bord