Jul och Nyår
Klassiskt julbord – med gröna inslag.
För nyårsafton – se längre ner på sidan.
Julbord öppen sittning är andra advent. Lördag 7 dec med ankomst kl 17-20 och söndag 8 dec med ankomst kl 14-18. Välkomna familjer och vänner. Är ni en större grupp som vid komma annan kväll, mejla till Anna. I dagsläget fungerar datum 4, 5, 6, 7, 8 dec.
Pris 595 kr/p. Dryck beställes separat. Meddela om ni önskar glögg först (30 kr/p)
Mejla till Anna gällande förfrågan om datum som ni önskar: anna.runberg@gmail.com
Allt detta på buffé:
Senapssill
Matjessill – Gräslök och gräddfil
Bistrons egna sill (citron, fänkål och stjärnanis)
Bistrons varmrökta lax
Gravad lax med hovmästarsås
Tjälknöl med enbärsaioli och picklade rotsaker.
Julskinka från Dalsland Bistrons senap
Köttbullar
Janssons Frestelse Prinskorv
Revbensspjäll från Dalsland Äppelmos Bistrons pressgurka
Kryddkokt potatis
Hembakt bröd, smör och ost.
Gröna inslag: (vi kan även ordna helt veganska alternativ)
Linssallad med apelsin och valnötter
Rostade rotsaker med fetaost
Grönsallad med rädisor
Dessert:
Vaniljris med hallonsås
Fruktsallad
Mjukpepparkaka med lingon och getostfrosting
********************************************************************************
Nyårsafton 2024. Tisdag 31 december
Ankomst kl 17.30-20.30. Bistro stänger kl 22.
Välkommen att njuta av er nyårsmiddag på Bistron. Vi erbjuder ett vällagat menypaket där det är en buffé till förrätt med delikata munsbitar. Vidare väljer man kött/fisk eller veg till varmrätt. Avslutas med dessert. Skål och efterfest hemmavid!
MENY.
Förrätt buffé. Plocka hur du vill:
Västerbottenostpaj (vegetarisk). Mindre, delikata bitar med ostpaj. Toppas med tångkaviar, vispad smetana och hackad rödlök.
Anklevermousse på brioche. Kompott med svenska äpplen på toppen.
Mandelpotatissushi (glutenfri): Toppas med vispad smetana, sikrom och dill.
Halstrad tonfisk på rågcrisp: Tunna skivor av halstrad tonfisk med tiraditomarinad, toppas med äppel- och sellerisalsa och kimchimajonnäs.
********************************************
Varmrätt
Välj mellan:
Hälleflundra med ragu på sockerärtor och skaldjur, skummig hummersås, sauterade sockerärtor och potatisterrine.
Kött: Smörstekt oxfilé med färska örter á la Rossini. Med madeirasås, svart tryffel, ankleversmör och potatisfondant.
Vegetarisk: Arrancini med parmesansås, serveras med edamamebönor, toppas med friterad ostronskivling och basilikaolja
********************************************
Dessert: Havtornssorbet med madelainekaka och rostad vit choklad.
Ovan menypaket 795 kr / person
Meddela kött/fisk/veg i meddelande när du bokar. Välkommen!
********************************************
Här kommer även info om våra kurser. Fungerar bra att ge bort som julklapp. Mejla till anna.runberg@gmail.com för mer info om presentkort.
Matlagningskurser
tillagning. Här får du lära dig förberedelserna inför
tillagning. Samt tillagning för bästa resultat. Regnbåge,
tonfisk och torsk. 995 kr / p
tillagningsteknik lämpar sig bäst? Vilken smaksättning passar
till de olika sorters vilt? Vilken dryck passar till? Vi
pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt. Vi kommer
arbete med rådjur, vildsvin och älg. 1295 kr / p
som passar för olika grönsaker. Kunna göra tillbehör till
grönsaksrätter. Tillbehören är både veganska och
vegetariska. Ingår kurs och en 2-rätters middag. Max 6
deltagare/tillfälle. 995 kr /p
rödvinssås och béarnaise.
Vi gör de klassiska såserna från grunden. 995 kr/p
köttet, stoppa korv, hantera fjälster, trilla korv. Ingår kursoch en 2-rätters middag. Max 6 deltagare/tillfälle. 3 lag
om 2 pers.
Boerwors sydafrikansk
bondkorv
Chorizo kryddig, spansk fläskkorv
Tyringer bratwurst tysk klassiker
resultat varje gång. Det bevarar den naturliga smaken. Vi
lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt
för råvaran.
Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre
för kroppen.
Vi går igenom de grundläggande teknikerna för knivhantering,
hur man ansar, hackar och skär olika råvaror. Basal matkemi
och hur detta kan hjälpa er som hemmakockar.
När du finner den rätta balansen så lyfts både maten och
drycken till en ny nivå, det bildas en harmoni och kan skapa
magi.
Hur påverkar grundsmakerna vinet och maten?
Hur påverkar syran i maten respektive syra i vinet
kombinationen och måltiden? Vi lagar mat och provar dryck i
kombination.