Middag

Bistron har kvällsöppet onsdag-lördagkvällar. Köket öppnar kl 17.  Nedan meny gäller onsdag-torsdag-fredagar från 30 november 2022.

Menyn gäller ej de kvällar vi har julbord, dvs 3 dec, 4 dec, 10 dec, 11 dec samt 17 dec, 18 dec. Á la carte för dessa dagar finns här: https://bistrogustavsberg.se/a-la-carte-vid-julbord-kvall/

 

***************************************

M Å R Ä T T E R / M U M S B I T A R *=glutenfri

Sötpotatispommes med gräslöksdip *65 kr

Friterad jordärtskocka med smetana, löjrom, rödlök och gräslök. * 65 kr

Marinerade oliver *75 kr

Ostron Chironfils no 2. Med schalottenlöksvinaigrette och Bistrons hot sauce.* 37 kr /st

Chips med dip de lux. Lantchips, löjrom, rödlök, smetana. * 135 kr

F Ö R R Ä T T *=glutenfri

Ostbricka. SVENSK Svedjan Gårdsost (hårdost från Skellefteå), Sörmlands Ädel, Änglunda (rödkittsost), fröknäcke, hemgjord marmelad. 225 kr.

Charkbricka: Lufttorkad skinka från Nyléns chark, coppa (Svensk lufttorkad karré), spinata calabra. Marinerade oliver. 225 kr.

Sotad älgcarpaccio med kräm på västerbottenost, rostade hasselnötter och inlagda trattkantareller.    165 kr. *

Råraka. Frasig råraka toppad med löjrom, smetana och hackad rödlök* 165 kr

V A R M R Ä T T *=glutenfri

Hängmörad flankstek Black Angus. Smörstekt med färska örter. Gröna bönor och rödvinssås, serveras med pommes frites och Café de Paris kryddsmör.   325 kr. *

Råraka. Frasig råraka toppad med löjrom, smetana och hackad rödlök* 195 kr

Kryddsotad röding med skummig jordärtskockssås, kantareller, glacerade betor och forellrom. Serveras med gräslöksstomp.  335 kr *

Moules Frites smaksatt med rökt sidfläsk (går att få utan fläsk)– serveras med aioli och pommes frites. 235 kr*

Canard al orange. Rosastekt ankbröst med apelsinsky, smörrostad potatisfondant och glacerad svartrot.    (Rosastekt ankbröst smaksatt med apelsin och timjan. Serveras med apelsinsky, smörrostad potatisfondant och glacerad svartrot).  285 kr.

Vegetarisk: Bakad spetskål med gräslökssås, picklad gulbeta, saltrostade hasselnötter, jordärtskockschips och morotsaioli (går att göra vegansk). 195 kr *

Räksmörgås med hemgjord majonnäs, riven färsk pepparrot, 65- graders ägg – allt avnjutes på smörstekt levain. 245 kr. Glutenfri med annat bröd.

Bistrons köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka. 165 kr / 225 kr. *

BARN: Plättar med grädde och sylt. 6 st145 kr / 10 st 165 kr

D E S S E R T

Svenska äpplen bakade med mandelmassa och solrosfrön. Serveras med vaniljglass och lönnsirap. 115 kr.Hallonsorbet med färska bär (laktosfri) 95 kr.

Crème Brûlée med saltkaramell. Toppat med lingon*120 kr.Ostbricka dessert 225 kr. se ovan.Chokladtryffel* 45 kr.

T R I P P E L *1 trea Grappa * 1 Espresso *1 chokladbitHela paketet 125 kr

.

Kvällens bakverk – fråga din kypare. Svenska ostar med säsongsmarmelad 225kr.

 

Mårten Gås – Fredag och lördag 11-12 nov.

Ankomst fr kl 17.                       Menypaket. 545 kr för 3-rätters. 

Förrätt: Svartsoppa med kråskorv och katrinplommon

Varmrätt:  Gås med rödkål, konjakgräddsås och sockerstekt potatis, serveras med lingongelé

Dessert:    Bistrons äppelpaj med vaniljsås

Är ni större sällskap än 15 p – så öppnar vi gärna för er även sön-mån-tis.  Mejla  till anna.runberg@gmail.com vid förfrågan.