Middag

Bistron har kvällsöppet ons-lör kvällar från kl 17.30. Tisdagkvällar – se sep flik.

Onsdag-lördag v 14,  3-6 april, är det sista dagarna på vår pop-up meny: Vårlamm – se sep flik

Nedan meny gäller från onsdagkväll 10 april  – lör 20 april. Sen kommer Sparrisfestivalen!

S M Å T T  &   S N A C K S till drycken

Kroketter på Dalslandsgris. Varm och frasig krokett fylld med långbakad Dalslandskarré och Grana Padano. 75 kr (2 st)

Friterad jordärtskocka *. Med smetana, sikrom, rödlök och gräslök. 69 kr

Pommes med gräslöksdip * 65 kr

Ostron  no 3 Frankrikemed Bistrons hot sauce och schalottenlöksvinaigrette. 39 kr

Marinerade oliver *
Mix Kalamata och Mammut. 75 kr

Chips med dip de lux *
Lantchips, sikrom, rödlök, smetana. 145 kr

F Ö R R Ä T T      *=glutenfri

Råraka *
Frasig råraka toppad med sikrom, smetana och hackad rödlök. 165 kr

Råbiff * 90 g
Svenskt, hängmörat ytterlår. Smaksatt med svartpeppar, vitlök och citron. Toppad med picklad silverlök, friterad lök och dijonkräm. 165 kr

Bistrons bräda
Coppa – lufttorkad karré och fänkålssalami. Oliver och kaprisbär, Chèvre
Wrångebäcksost, hummus, fröknäcke och vitlöksbröd.
Att dela på 2-4 personer. 325 kr

Denna kvällsmeny serveras onsdag-lördag kväll.

Vecka 12 inleder vi vår temavecka med Vårlamm.  (se flik ”lamm”). Då rullar vi den vanliga menyn som denna.

 

V A R M R Ä T T   *=glutenfri

Råraka*
Frasig råraka toppad med sikrom, smetana och hackad rödlök. 225 kr

Iberico Abanico *     En mör och smakrik del som sitter mellan kotlettraden och karrén. Grillad Abanico Iberico med gremoulatasky, örtgratinerad tomat och vitlöksstekta gröna bönor. Serveras med pommes frites.  335 kr. 220 g *

Råbiff * 180 g
Samma smaksättning som förrätt. Varmrätten serveras med friterad potatis och tomatsallad. 325 kr

Bistrons Fisk- och skaldjursgryta
Fiskgryta med tomat, saffran, vitt vin, fänkål och timjan. Toppas med lax, kolja och en vitlöksstekt rödräka. Serveras med aioli och brödkrutonger.  315 kr. Glutenfri utan krutonger.

Vegansk Symfoni *      Grillad rotselleri med citron- och basilikamajonnäs, gröna bönor och friterad jordärtskocka. Toppas med rostade pumpafrön, picklade gulbetor och friterad ostronskivling.  225 kr

Moules Frites *
Smaksatt med rökt sidfläsk, serveras med aioli och pommes frites.
Går att få utan fläsk. 265 kr.

Räksmörgås
Med hemgjord majonnäs, riven färsk pepparrot, 65-graders ägg.
Allt avnjutes på smörstekt levain. 245 kr.

Bistrons köttbullar *
med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka. 165 kr / 235 kr

BARN: Pannkaka med grädde och sylt. 2 st 145kr / 4 st 165 kr

D E S S E R T

Chokladfondant på mörk choklad. Serveras med vaniljglass. 125 kr

Crème Brûlée salt caramel *
Toppas med rårörda lingon. 120 kr. 

Ostbricka med svenska ostar
Wrångebäcksost, Sörmlands Ädel, Vilåttinge (rödkittsost),
fröknäcke, hemgjord marmelad.  235 kr

Chokladtryffel  *.  Hemgjord,  med en skvätt cognac i.  45 kr.

****************************************

3-4-5-6 april fortsätter Tema vårlamm

* Tema vårlamm: Hemgjord lammkorv* Med mandelbulgur (citron, paprika, lök, hackad tomat, persilja, rostad mandel)  och harissayoughurt. Serveras i het järnpanna. 225 kr

* Tema vårlamm: Lammrostbiff och långkokt lammbringa- örtbrässerad med vitlök, rosmarin och timjan och citron.  Serveras med jordärtskockspuré, glacerade rotfrukter och rödvinssky smaksatt med citron, rosmarin och confiterad vitlök. 295 kr

Bistron har kvällsöppet tisdag-lördagkvällar.  För tisdagkvällar – se fliken ”tisdag”

08-570 364 50

Mat till barnen. För barn upp till 12 år.

Gäller lunch och middag 7 dagar i veckan.

Grillkorv  med pommes. 

Bistrons köttbullar med gräddsås, pressgurka, lingon o potatispuré. Barn: 135 kr

Pannkakor med hemgjord sylt och grädde.85 kr. (2 st) 4 st: 135 kr.

Nu kan du beställa viss mat från Bistron  hem till dig

–  via Foodora! Boka genom din app som vanligt.

ÖPPET

Mån kl 10.45-16

Tis kl 10.45-21

Ons-fre kl 10.45-22 (kök öppet till kl 20.30)

Lör  kl 11.30-22 (kök öppet till kl 20.30)

Söndagar –   Öppet endast för slutna sällskap. Välkommen att höra av dig om ni vill komma i större grupp (10 p)

Ring 08-570 364 50 för takeaway eller bokningar över 8 p.

Är ni större sällskap än 15 p – så öppnar vi gärna för er även sön-mån-tis.  Mejla  till anna.runberg@gmail.com vid förfrågan.

Boka bord