Grill! Premiär 19 juni

Grillkvällarna är tillbaka!

Bistrons omtyckta BBQ-buffé börjar igen.

Premiär ons 19 juni. Grillen är igång och vi är redo från kl 17.30

Börja inomhus, ta tallrik och tillbehör. Sedan stannar du till vid uteköket och hämtar det du vill av nygrillat kött, fisk och grillad  spetskål.

Du kan gå fler gånger. Smaklig spis och trevlig kväll!

Det finns även en övrig á la carte meny dessa kvällar – se nedan.

Onsdagsgrillen börjar 19 juni och pågår till 24 juli – eller längre.  Buffén är öppen onsdagkvällar kl 17.30-20.

Från grillen:

Gremolatamarinerad tri-tip (välsmakande, mör och smakrik del=tri-trip, kalv)

Fisk i folie med fänkål och purjolökssmör

Bakad spetskål med gremolata

Tillbehör från buffé:

Färskpotatis och sommarprimörer i krämig senapsdressing.

Sallad med ceasardressing

Grönsallad med rädisor och färsk lök

Vattenmelon toppad med fetaost

BBQsås med rosepeppar

Bistrons béarnaise

345 kr /p

*****************************************

När du bokar; skriv ”grillbuffé” på meddelande. Tack för hjälpen!

*****************************************

Övrig á la carte:

S M Å T T  &   S N A C K S till drycken

Kroketter på Dalslandsgris. Varm och frasig krokett fylld med långbakad Dalslandskarré och Grana Padano. 75 kr (2 st)

Friterad jordärtskocka *. Med smetana, sikrom, rödlök och gräslök. 69 kr

Pommes med gräslöksdip * 65 kr

Marinerade oliver *
Mix Kalamata och Mammut. 75 kr

Chips med dip de lux *
Lantchips, sikrom, rödlök, smetana. 145 kr

 

V A R M R Ä T T   *=glutenfri

Bistrons Fisk- och skaldjursgryta
Fiskgryta med tomat, saffran, vitt vin, fänkål och timjan. Toppas med lax, kolja och en vitlöksstekt rödräka. Serveras med aioli och brödkrutonger.  315 kr. Glutenfri utan krutonger.

Vegetarisk symfoni *           Vit och grön sparris med fluffig sås av getost och tahini, toppas med krispiga jordärtskockor, friterad svartkål och saltrostad mandel. 245 kr. Går att få vegansk (med vegansk majonnäs eller helt utan sås)

Räksmörgås
Med hemgjord majonnäs, riven färsk pepparrot, 65-graders ägg. Allt avnjutes på smörstekt levain. 245 kr.

Bistrons köttbullar *
med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka. 165 kr / 235 kr

BARN: Pannkaka med grädde och sylt. 2 st 145kr / 4 st 165 kr

 

D E S S E R T

Chokladfondant på mörk choklad. Serveras med vaniljglass. 125 kr

Crème Brûlée salt caramel *
Toppas med rårörda lingon. 120 kr. 

Ostbricka med svenska ostar
Wrångebäcksost, Sörmlands Ädel, Vilåttinge (rödkittsost),
fröknäcke, hemgjord marmelad.  235 kr

Chokladtryffel  *.  Hemgjord,  med en skvätt cognac i.  45 kr.

08-570 364 50. Bistro Gustavsberg. Gustavsbergs Hamn

Boka bord