Sparrisfestival

Sparrismeny 2025
Nu är det äntligen dags. Jordarna på kontinenten börjar bli varmare och ger skörd av vit och grön sparris. Fjällrödingen från Jämtlands isar och Gödkalv gör sällskap med sparris, ramslök och rabarber i årets sparrismeny på Bistro Gustavsberg.
Sparrisfestival 16 april-3 maj. Anpassad kvällsmeny. Ons-lör kväll temaveckor. Årets mest bokade tema. Boka i god tid.

S P A R R I S M E N Y   795 kr för hela festivalmenyn 4-rätters. (Ord 900 kr).    Man kan också välja enskilda rätter ur menyn och äta som en á la carte middag. Skriv ”sparris” i meddelande ändå.

Förrätt:
Vit sparris AAA. Serveras med hollandaise på brynt smör, rostade hasselnötter och sikrom. 185 kr
Sparrissoppa med picklad sparris, smörstekt pilgrimsmussla och ramslöksaioli. 195 kr
Varmrätt:
Kryddsotad röding med smörsås, vit sparris och forellrom. Serveras med vårpotatis , dill och fänkål. Toppas med råhyvlad grön sparris och syrligt äpple. 355 kr
Kalvkotlett med råstekt grön sparris, sky med citron- och persilja. Serveras med Friterad jordärtskocka. 365 kr
Sparrisrisotto toppad med grön- och vit sparris, friterad kronärtskocka, edamamebönor och rucola. 295 kr
Desserter:
Vit sparrisglass med jordgubbar, vinkokt rabarber och krossade drömmar. 155 kr

Citronsorbet med ingefärssyltad sparris och röda bär. 145 kr

Övrig Á la carte vid Sparrisfestival 2025

S M Å T T  &   S N A C K S till drycken

Ostron no 3.     Med schalottenlöksvinaigrette och Bistrons hot sauce.  39 kr

Pommes med gräslöksdip * 65 kr

Marinerade oliver      Mix Kalamata och Mammut. *75 kr

Chips med dip de lux * Lantchips, sikrom, rödlök, smetana. 155 kr

 

F Ö R R Ä T T

Bistrons tilltugg  *

Små skålar med: tärnad, lagrad hårdost, Lufttorkade korvar och våra marinerade oliver. 195 kr. Tilltugg kan delas på 2-3 p

V A R M R Ä T T

Frasig råraka 1/1   *            Toppas med sikrom, vispad smetana och hackad lök. 255 kr

Entrecôte 250 g  *  Smörstekt Entrecôte med gremolatasky, sallad på rucola, råstekt sparris och Grana Padano. Serveras med pommes frites. 415 kr.

Bistrons köttbullar * med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka. 265 kr (Barn: 165 kr)

Räksmörgås
Med hemgjord majonnäs, riven färsk pepparrot, 65-graders ägg.  Allt avnjutes på smörstekt levain. 275 kr.

 

D E S S E R T

Crème Brûlée * Salt caramel med en dutt rårörda lingon. 125 kr.

Nedan även info om våra matlagningskurser.

Matlagningskurs        

Matlagningskursen går att fakturera till ditt bolag om önskas. Det går även att köpa presentkort för matlagningskurs. Mejla till anna.runberg@gmail.com

Förutsättningen är att du betalar för 6 personer i en och samma gång.

I priset på alla kurser ingår middag.

Info:

Man samlar ihop 6 personer själv och väljer kurs. Priset ligger på från 1200 kr / person inkl middag.

Ni är ensamma i köket med köksmästaren under kursen som varar i ca 2 tim + 0,5 tim teori och middag kommer sist.

Kl 17-20.30 är totaltiden.

Möjliga kvällar är måndagar och söndagar ojämna veckor.

Fiskkurs.  Lär dig laga fisk. En känslig råvara, kräver varsam
tillagning. Här får du lära dig förberedelserna inför
tillagning. Samt tillagning för bästa resultat. Regnbåge,
tonfisk och torsk. 1500 kr / p

Viltkurs.  Vad skiljer sig vilt från annat kött? Vilken
tillagningsteknik lämpar sig bäst? Vilken smaksättning passar
till de olika sorters vilt? Vilken dryck passar till?  Vi
pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt. Vi kommer
arbete med rådjur, vildsvin och älg. 1800 kr / p

Laga Grönt.  En Grön måltid. Lära sig olika tillagningsmetoder
som passar för olika grönsaker. Kunna göra tillbehör till
grönsaksrätter.  Tillbehören är både veganska och
vegetariska.  Ingår kurs och en 2-rätters middag.  Max 6
deltagare/tillfälle. 1450 kr /p

Såskurs. Såsen – det som får maten att sjunga. Vitvinssås,
rödvinssås och béarnaise.
Vi gör de klassiska såserna från grunden. 1 450 kr/p

Korvstoppningskurs. Ikväll ska vi stoppa korv.  Vi maler
köttet, stoppa korv, hantera fjälster, trilla korv. Ingår kursoch en 2-rätters middag.  Max 6 deltagare/tillfälle.    3 lag
om 2 pers.
Boerwors                                  sydafrikansk
bondkorv
Chorizo                        kryddig, spansk fläskkorv
Tyringer bratwurst                    tysk klassiker

1600kr /p

Sousvide. Det är en ny teknik för hemmakocken att nå perfekt
resultat varje gång. Det bevarar den naturliga smaken.  Vi
lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt
för råvaran.
Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre
för kroppen. 1450 kr /p

Matlagningens grunder.
Vi går igenom de grundläggande teknikerna för knivhantering,
hur man ansar, hackar och skär olika råvaror. Basal matkemi
och hur detta kan hjälpa er som hemmakockar. Matlagning efter överenskommelse vad gruppen vill lära sig lite extra om.

Från 1200 kr /p

Mat och dryck i kombination
När du finner den rätta balansen så lyfts både maten och
drycken till en ny nivå, det bildas en harmoni och kan skapa
magi.
Hur påverkar grundsmakerna vinet och maten?
Hur påverkar syran i maten respektive syra i vinet
kombinationen och måltiden? Vi lagar mat och provar dryck i
kombination. Åldersgräns 18 år

1600 kr /p

Mejla till anna.runberg@gmail.com med din förfrågan. Meddela det datum ni tänkt samt vilken kurs som önskas så kommer det prisuppgift och mer info.    Vi har flertalet referenser om så önskas.

 

Boka bord