Kväll/viltveckor

K V Ä L L

Denna meny gäller onsdag-lördagkvällar.

Tisdagkvällar – se meny på ”Kalendarium/Tisdagkvällar” här på hemsidan.

Premiär Viltveckor ons 22 oktober.  Rullar fram till lördag 1 november. Popuprätter i grönt nedan. Välkomna!

S M Å T T  &  S N A C K S till drycken

Pommes med gräslöksdip  65 kr

Ostron Fin de Claire no 3. Med schalottenlöksvinaigrette och Bistrons hot sauce. 39 kr

Marinerade oliver  Mix Kalamata och Mammut. 75 kr

Chips med dip de lux  Lantchips, sikrom, rödlök, smetana. 155 kr

Bistrons tilltugg  * Små skålar med: tärnad, lagrad hårdost, salami och våra marinerade oliver. 195 kr. Tilltugg kan delas på 2-3 p

F Ö R R Ä T T
Carpaccio på älg á la Pelle Janzon. Tunt skivad älg toppas med sikrom, hackad lök, smetana, confiterad äggula och smörstekta kavringssmulor. 185 kr

Frasig råraka 1/2. Toppas med sikrom, vispad smetana och hackad lök. 175 kr

V A R M R Ä T T

Varmrätt Tema Viltveckor 22 okt-1 nov

Fasan *
Stekt på benet. Med konjakgräddsås, glacerade rovor. Serveras med persiljepotatis och lingongelé. 345 kr.

Ginstekt rostbiff på ren.  Smörstekt, mör och smakrik. Med svartvinbärssky, smörstekta sarvtestiklar och stuvad spetskål. Serveras med friterad jordärtskocka. (Ginkryddor: enbär, stjärnanis och cest från citrus) 425 kr.

Wallenbergare på dovhjort *
Serveras med brynt smör, stekta skogschampinjoner

palsternackspuré med rostad palsternacka. Lökringar och svartpepparlingon.  385 kr

Sotad Jämtlandsröding *
Kryddsotad röding med smörsås, säsongens grönsaker, picklad smålök och forellrom. Serveras med palsternacks- och potatispuré. 365 kr

Entrecôte 250 g  *   Smörstekt Entrecôte med med Sauce Borderlaise och dragonsmör, toppas med gröna bönor. Serveras med Gruyèregratinerad potatispuré. 415 kr.  *

Vegetarisk Mosaik Misorostad blomkål med friterad potatis,  gräslökssås och edamame.  Toppas med friterad gari och ostronskivling. 305 kr

Frasig råraka 1/1   Toppas med sikrom, vispad smetana och hackad lök. 295 kr

Räksmörgås med hemgjord majonnäs, riven färsk pepparrot, 65-graders ägg – allt avnjutes på smörstekt levain. 295 kr.  Glutenfri med annat bröd.

Bistrons köttbullar med potatispuré, gräddsås, lingon och pressgurka. 295 kr.  Barn: 165 kr

BARN: Pannkakor med grädde och sylt. 2 st 145 kr   / 4 st 165 kr

D E S S E R T

Varma hjortron. Med vaniljglass och havrecrunch. 135 kr.

Crème Brûlée:*  Salt caramel * Toppat med lite rårörda lingon 135 kr.

Ostbricka med svenska ostar. Wrångebäcksost, Sörmlands Ädel, Vilåttinge (rödkittsost), fröknäcke, hemgjord marmelad.  195 kr

Chokladtryffel  * 45 kr.

Hemgjord glass och sorbet. Fråga kypare vilken sort som finns just ikväll. 95 kr

 

Kök öppet kl 17.30-20.30. Bistro öppet till kl 22.

Boka bord