Nyårsafton
Nyårsafton 2024. Tisdag 31 december
Ankomst kl 17.30-20. Vid bokning av nyårssupé på Bistro; ange val av varmrätt i ”meddelande”. Tack för hjälpen.
Det går även bra att beställa en nyårskasse takeaway.
Antingen hämta maten färdiglagad kl 18 – eller så gör du sista stegen själv och hämtar kl 15-15.30. (Då steker / värmer själv ifrån våra anvisningar). Man kan beställa sin nyårskasse mellan 10-19 dec. Mejla till: anna.runberg@gmail.com så får du bekräftelse och betalinfo. Skriv val av varmrätt.
Välkommen att njuta av er nyårsmiddag på Bistron. Vi erbjuder ett vällagat menypaket där det är en buffé till förrätt med delikata munsbitar. Vidare väljer man kött/fisk eller veg till varmrätt. Avslutas med dessert. Skål och efterfest hemmavid!
MENY.
Förrätt buffé. Plocka hur du vill:
Västerbottenostpaj (vegetarisk). Mindre, delikata bitar med ostpaj. Toppas med tångkaviar, vispad smetana och hackad rödlök.
Anklevermousse på brioche. Kompott med svenska äpplen på toppen.
Mandelpotatissushi (glutenfri): Toppas med vispad smetana, sikrom och dill.
Halstrad tonfisk på rågcrisp: Tunna skivor av halstrad tonfisk med tiraditomarinad, toppas med äppel- och sellerisalsa och kimchimajonnäs.
********************************************
Varmrätt
Välj mellan:
Hälleflundra med ragu på sockerärtor och skaldjur, skummig hummersås, sauterade sockerärtor och potatisterrine.
Kött: Smörstekt oxfilé med färska örter á la Rossini. Med madeirasås, svart tryffel, ankleversmör och potatisfondant.
Vegetarisk: Arrancini med parmesansås, serveras med edamamebönor, toppas med friterad ostronskivling och basilikaolja
********************************************
Dessert: Havtornssorbet med madelainekaka och rostad vit choklad.
Ovan menypaket 795 kr / person.
Meddela kött/fisk/veg i meddelande när du bokar. Välkommen!
Bistro stänger kl 22 – gott nytt år!
********************************************
Matlagningskurser – utmärkt julklapp! Se längre ner på sidan.
Fiskveckor. Frossa i vällagade anrättningar med fisk 24-25 januari 2025 och veckan efter; onsdag 29 januari- lördag 1 februari.
******
Matlagningskurs Perfekta julklappen!
Det går att köpa presentkort för matlagningskurs. Mejla till anna.runberg@gmail.com
Förutsättningen är att du betalar för 6 personer i en och samma gång.
I priset på alla kurser ingår middag.
Info:
Man samlar ihop 6 personer själv och väljer kurs. Priset ligger på från 895 kr / person inkl middag.
Ni är ensamma i köket med köksmästaren under kursen som varar i ca 2 tim + 0,5 tim teori och middag kommer sist.
Kl 17-20.30 är totaltiden.
Möjliga kvällar är måndagar och söndagar ojämna veckor.
Fiskkurs. Lär dig laga fisk. En känslig råvara, kräver varsam
tillagning. Här får du lära dig förberedelserna inför
tillagning. Samt tillagning för bästa resultat. Regnbåge,
tonfisk och torsk. 995 kr / p
Viltkurs. Vad skiljer sig vilt från annat kött? Vilken
tillagningsteknik lämpar sig bäst? Vilken smaksättning passar
till de olika sorters vilt? Vilken dryck passar till? Vi
pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt. Vi kommer
arbete med rådjur, vildsvin och älg. 1295 kr / p
Laga Grönt. En Grön måltid. Lära sig olika tillagningsmetoder
som passar för olika grönsaker. Kunna göra tillbehör till
grönsaksrätter. Tillbehören är både veganska och
vegetariska. Ingår kurs och en 2-rätters middag. Max 6
deltagare/tillfälle. 995 kr /p
Såskurs. Såsen – det som får maten att sjunga. Vitvinssås,
rödvinssås och béarnaise.
Vi gör de klassiska såserna från grunden. 995 kr/p
Korvstoppningskurs. Ikväll ska vi stoppa korv. Vi maler
köttet, stoppa korv, hantera fjälster, trilla korv. Ingår kursoch en 2-rätters middag. Max 6 deltagare/tillfälle. 3 lag
om 2 pers.
Boerwors sydafrikansk
bondkorv
Chorizo kryddig, spansk fläskkorv
Tyringer bratwurst tysk klassiker
1295 kr /p
Sousvide. Det är en ny teknik för hemmakocken att nå perfekt
resultat varje gång. Det bevarar den naturliga smaken. Vi
lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt
för råvaran.
Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre
för kroppen. 995 kr /p
Matlagningens grunder.
Vi går igenom de grundläggande teknikerna för knivhantering,
hur man ansar, hackar och skär olika råvaror. Basal matkemi
och hur detta kan hjälpa er som hemmakockar. Matlagning efter överenskommelse vad gruppen vill lära sig lite extra om.
Från 895 kr /p
Mat och dryck i kombination
När du finner den rätta balansen så lyfts både maten och
drycken till en ny nivå, det bildas en harmoni och kan skapa
magi.
Hur påverkar grundsmakerna vinet och maten?
Hur påverkar syran i maten respektive syra i vinet
kombinationen och måltiden? Vi lagar mat och provar dryck i
kombination. Åldersgräns 18 år
1100 kr /p
Mejla till anna.runberg@gmail.com med din förfrågan. Meddela det datum ni tänkt samt vilken kurs som önskas så kommer det prisuppgift och mer info. Vi har flertalet referenser om så önskas.
*******
Vi välkomnar olika temakvällar, mat i säsong, föreläsningar… Och livemusik! Boka bord redan nu till just dina favoritmat-kvällar, tema/ eller musikkvällar. Vi har en scen inne. Och en scen ute. På scenen kan man hålla föredrag, sjunga, spela och dansa. Eller hålla tal. Valet är ditt! Öppen scen kallar vi det.
Vi välkomnar musiken. Den berör våra sinnen och får oss att koppla ner, koppla in på något vis.
Känner du någon som vill spela? Eller har du en trubadur-duo? Kontakta Anna så kanske vi kan sy ihop en live-kväll! anna.runberg@gmail.com