Jul
J U L L U N C H på Bistro Gustavsberg
Välkommen att sitt ner i vår ombonade matsal i varm julstämning.
Vi erbjuder en jullunch på eftermiddagar med tre serveringar.
Går även att få takeaway. Är du intresserad av mer omfattande julmat? Mejla till Anna.
Från fredag 28 november till 12 december. Önskas annat datum, hör av dig till Bistron, anna.runberg@gmail.com
Måndag-lördag kl 14-16. (alternativ 13.30-15.30)
Tre serveringar. Fat serveras till bordet som gäst bjuder runt. Som hemma!
Det Kalla:
Ägghalvor med majonnäs och räkor
Bistrons egna sill
Skinka med Bistrons senap
Gravad lax med hovmästarsås
Kokt potatis
Hembakt bröd
********************************
Det varma:
Janssons Frestelse
Prinskorv
Rostade rotsaker med fetaost
********************************
Dessert
Mjukpepparkaka med lingon o frosting
525 kr/ p. Detta pris gäller för minimi 10 p Dryck köpes till separat.
Förfrågningar till anna.runberg@gmail.com
Nedan kan du läsa mer om våra matlagningskurser som vi har i Bistroköket.
Matlagningskurs
Matlagningskursen går att fakturera till ditt bolag om önskas. Det går även att köpa presentkort för matlagningskurs. Mejla till anna.runberg@gmail.com
Förutsättningen är att du betalar för 6 personer i en och samma gång.
I priset på alla kurser ingår middag.
Info:
Man samlar ihop 6 personer själv och väljer kurs. Priset ligger på från 1200 kr / person inkl middag.
Ni är ensamma i köket med köksmästaren under kursen som varar i ca 2 tim + 0,5 tim teori och middag kommer sist.
Kl 17-20.30 är totaltiden.
Möjliga kvällar är måndagar och söndagar.
Fiskkurs. Lär dig laga fisk. En känslig råvara, kräver varsam
tillagning. Här får du lära dig förberedelserna inför
tillagning. Samt tillagning för bästa resultat. Regnbåge,
tonfisk och torsk. 1500 kr / p
Viltkurs. Vad skiljer sig vilt från annat kött? Vilken
tillagningsteknik lämpar sig bäst? Vilken smaksättning passar
till de olika sorters vilt? Vilken dryck passar till? Vi
pratar kring olika ölsorter, vin, alkoholfritt. Vi kommer
arbete med rådjur, vildsvin och älg. 1800 kr / p
Laga Grönt. En Grön måltid. Lära sig olika tillagningsmetoder
som passar för olika grönsaker. Kunna göra tillbehör till
grönsaksrätter. Tillbehören är både veganska och
vegetariska. Ingår kurs och en 2-rätters middag. Max 6
deltagare/tillfälle. 1450 kr /p
Såskurs. Såsen – det som får maten att sjunga. Vitvinssås,
rödvinssås och béarnaise.
Vi gör de klassiska såserna från grunden. 1 450 kr/p
Korvstoppningskurs. Ikväll ska vi stoppa korv. Vi maler
köttet, stoppa korv, hantera fjälster, trilla korv. Ingår kursoch en 2-rätters middag. Max 6 deltagare/tillfälle. 3 lag
om 2 pers.
Boerwors sydafrikansk
bondkorv
Chorizo kryddig, spansk fläskkorv
Tyringer bratwurst tysk klassiker
1600kr /p
Sousvide. Det är en ny teknik för hemmakocken att nå perfekt
resultat varje gång. Det bevarar den naturliga smaken. Vi
lagar till råvaran med exakt temperatur, så det blir skonsamt
för råvaran.
Rena, varsamt tillagade råvaror blir både godare och är bättre
för kroppen. 1450 kr /p
Matlagningens grunder.
Vi går igenom de grundläggande teknikerna för knivhantering,
hur man ansar, hackar och skär olika råvaror. Basal matkemi
och hur detta kan hjälpa er som hemmakockar. Matlagning efter överenskommelse vad gruppen vill lära sig lite extra om.
Från 1200 kr /p
Mat och dryck i kombination
När du finner den rätta balansen så lyfts både maten och
drycken till en ny nivå, det bildas en harmoni och kan skapa
magi.
Hur påverkar grundsmakerna vinet och maten?
Hur påverkar syran i maten respektive syra i vinet
kombinationen och måltiden? Vi lagar mat och provar dryck i
kombination. Åldersgräns 18 år
1600 kr /p
Mejla till anna.runberg@gmail.com med din förfrågan. Meddela det datum ni tänkt samt vilken kurs som önskas så kommer det prisuppgift och mer info. Vi har flertalet referenser om så önskas.