Upplev kantarellsäsongen på allra bästa sätt på Bistro Gustavsberg!

Ingenting andas svensk höst så mycket som kantareller – skogens guld.
Och för den som vill göra den svenska kantarellsäsongen till en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga är Bistro Gustavsberg ett självklart besöksmål.

Här, i hjärtat av Gustavsbergs hamn omgiven av parker, gångstråk och porslinsfabrikernas historiska miljö, driver Anna Runberg och Andreas Stenberg sin familjerestaurang. Där har de skapat den perfekta kombinationen av klassisk husmanskost och fransk bistro – genuin och vällagad mat som alltid är nylagad och fräsch.

Här bjuder köksmästare Andreas under hösten på en kantarelltoast som är värd en omväg.
De nyplockade och rengjorda kantarellerna steks naturligtvis i äkta smör och kryddas med salt, peppar, timjan och en skvätt grädde.
Den fräsiga toasten, som görs på smörstekt levain, toppas sedan med en rödvinssås som ger anrättningen både skjuts och djup för att slutligen strösslas över med gräslök och knaperstekt sidfläsk. 

Kombinera gärna kantarelltoasten med ett glas Hebo Pinot Noir – ett elegant och lagom fylligt vin från Toscana som inte tar över utan i stället tar fram det bästa ur kantarellerna. Det blir inte så mycket bättre!

Kantarellerna kan enbart avnjutas nu under säsong, men självklart erbjuder Bistro Gustavsberg alltid en komplett meny av omtyckta rätter oavsett årstid.

Och vad passar bättre som avslutning på en underbar middag än riktig kvalitetsost?
Bistro Gustavsberg har ett fantastiskt utbud av svensk hantverksost som håller absolut högsta internationella klass.
Kittosten Änglunda har lagrats i tre månader vilket ger den en väldigt mild och aromatisk smak.
Blåmögelosten Sörmlands Ädel, som vunnit VM-brons på World Cheese awards där 3 500 ostar medverkar, bjuder på en upplevelse som är både mjuk, syrlig och salt. Hårdosten Svedjan Gårdsost tagit mängder av medaljer på Mathantverks-SM och faktiskt även serverats på Nobelmiddagen.

Så ta med vännerna, familjen eller arbetskamraterna på en kulinarisk upplevelseresa i en avslappnad och historisk miljö.
Välkomna att boka bord direkt via knappen nedan!

Boka bord